Поводом обележавања годишњице запослења у компанији “Линглонг” организована акција садње дрвореда у Банатској улици

Компанија Linglong International Europe - Зрењанин организовала је данас у Банатској улици акцију садње дрвореда и обележавање годишњице запослења у организацији.
 
 
Догађају су, поред представника компаније и запослених, присуствовали и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заменик Саша Сантовац, директор “Чистоће и зеленила” Зоран Протић.  
 
Из компаније “Линглонг” су навели да је то прва акција у Србији у којој та компанија, у сарадњи са Зрењанинцима, настоји да град Зрењанин учини здравијим местом за живот и испуни своју друштвену одговорност.
 
 
Они су посебну захвалност изразили градоначелнику Салапури који је, како су рекли, својим присуством увеличао прославу и подржао акцију озелењавања.
Софи Ли, менаџерка пројекта компаније  Linglong International Europe навела да је прошло више од две године од када су дошли у Србију и Зрењанин.
 

- Овде смо почели са изградњом, овде живимо и радимо, исти смо као и свако овде присутан и сами себе већ одавно сматрамо Зрењанинцима, такође, желим да се захвалим свим колегама који су се потрудили да заједно посадимо дрвеће. Будући развој компаније Линглонг не ослања се само на нама који смо на руководећим позицијама, већ и на вама који сте запослени у овој компанији. Сигурна сам да ће наша будућа сарадња бити као што је и овај догађај и да ћемо заједно радити и давати све од себе - рекла је она и захвалилила још једном свима који су учествовали у овој акцији.
 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да у Зрењанину, захваљујући овој садњи, ниче још једна зелена оаза, овог пута на територији Месне заједнице “Зелено поље”.
- Компанија “Линглонг” показала је жељу да се укључи у свакодневни живот града, да желе да га уређују и улепшавају и да свакодневно осмишљавају акције које за циљ имају унапређење квалитета живота наших грађана. Није то само привредна активност на највећем градилишту у Србији тренутно - рекао је градоначелник Симо Салапура
 
 
Он је, у разговору са Софи Ли, истакао да данашња акција свакако није први заједнички пројекат који је реализован, нити је последњи.
- У наредном периоду биће још оваквих акција које су у обостраном интересу - нагласио је градоначелник.
 
 У склопу обележавања годишњице запослења градоначелник је запосленима уручио  признања, а поклони су уручени и поводом рођендана запослених. 
 
 
Један од запослених је и Димитрије Лазин, који је запослен већ годину дана, међу првима, и који ради на пословима одржавања инсталација ИТ, бравар по струци. 
- За сада је све уреду, радујем се почетку рада у халама, првим пословним машинама. У почетку нас је било двадесет у тиму, а сарадња са послодавцем је коректна и у свему гледају да нам изађу у сусрет. Тим се у међувремену повећао, поделили смо се по секторима и ја себе видим у овој фирми и у наредним годинама - навео је он. 
 

Александра Магазин, шеф Расадника “Чистоће и зеленила”, рекла је да се компанија “Линглонг” обратила том предузећу са жељом да учине нешто за наш град по питању екологије, пре свега садње дрвећа, а да је данас засађено осамдесет садница украсне јабуке.
- Идеја је била да се у овој Банатској улици, у којој никада није било садног материјала подигне прелеп дрворед, избор саднице је био мој, а предузеће “Чистоћа и зеленило” учествовало је у превозу, садњи и комплетној реализацији пројекта. Мислим да ће грађани бити задовољни и да је ово заиста лепа акција, а ту је и њихово обећање да ће оваквих акција бити још и да су врло расположени да учествују у подизању паркова и дрвореда -  рекла је она и указала да Зрењанин има много паркова које би требало ревитализовати, као и улица у којима недостаје дрвеће.
 
        

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5949/Sadnice_LingLong_crop.jpg