“Letnja operska škola” u Kaštelu Ečka od 12. do 22. jula - od sutra besplatni koncerti u dvorcu i katoličkoj crkvi u Ečki i Gradskoj bašti u Zrenjaninu

Peta “Letnja operska škola” počinje danas u dvorcu “Kaštel” u Ečki i trajaće do 22. jula, a posetioci će imati priliku da uživaju u 7 koncerata koji će održati u atraktivnim ambijentima dvorca “Kaštel” i katoličke crkve u Ečki, kao i u zrenjaninskoj Gradskoj bašti. Ulaz na sve koncerte je besplatan. 
 
Ovogodišnja “Letnja operska škola” se odvija pod pokroviteljstvom “Kreativne Evrope” u sklopu projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“, uz učešće priznatih muzičkih pedagoga, predavača i profesora, čime se ova škola u Ečki svrstava u rang sa sličnim obrazovnim institucijama u svetu. 
 
 
Ovim projektom se pomaže mladim pevačima da upotpune svoja znanja, nauče da umetničko pevanje zahteva intelektualno učešće, eksperimentisanje, traganje, širenje granica, osvešćivanje instrumenta, vladanje sobom, permanentno usavršavanje… Kao i priliku da stečena znanja prezentuju publici u adekvatnom, inspirativnom prostoru. 
 
Jedan od takvih je sigurno ambijent dvorca Kaštel u Ečki, gde će se održati pet koncerata, uključujući i završni, gala koncert, 21. jula. Dvorac je svečano otvoren 29. avgusta 1820. godine, kada je u njemu svirao tada devetogodišnji vunderkind, kasnije čuveni pijanista Franc List. Tu muzičku harizmu dvorac je sačuvao do današnjih dana, puna dva veka i pravi je prostor za održavanje muzičkih svečanosti, poput “Letnje operske škole”.
 
Program koncerata “Letnje operske škole” 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6124/Kastel_Ecka_0.jpg