“Летња оперска школа” у Каштелу Ечка од 12. до 22. јула - од сутра бесплатни концерти у дворцу и католичкој цркви у Ечки и Градској башти у Зрењанину

Пета “Летња оперска школа” почиње данас у дворцу “Каштел” у Ечки и трајаће до 22. јула, а посетиоци ће имати прилику да уживају у 7 концерата који ће одржати у атрактивним амбијентима дворца “Каштел” и католичке цркве у Ечки, као и у зрењанинској Градској башти. Улаз на све концерте је бесплатан. 
 
Овогодишња “Летња оперска школа” се одвија под покровитељством “Креативне Европе” у склопу пројекта „Opera: Past, Present, Perfect!“, уз учешће признатих музичких педагога, предавача и професора, чиме се ова школа у Ечки сврстава у ранг са сличним образовним институцијама у свету. 
 
 
Овим пројектом се помаже младим певачима да употпуне своја знања, науче да уметничко певање захтева интелектуално учешће, експериментисање, трагање, ширење граница, освешћивање инструмента, владање собом, перманентно усавршавање… Као и прилику да стечена знања презентују публици у адекватном, инспиративном простору. 
 
Један од таквих је сигурно амбијент дворца Каштел у Ечки, где ће се одржати пет концерата, укључујући и завршни, гала концерт, 21. јула. Дворац је свечано отворен 29. августа 1820. године, када је у њему свирао тада деветогодишњи вундеркинд, касније чувени пијаниста Франц Лист. Ту музичку харизму дворац је сачувао до данашњих дана, пуна два века и прави је простор за одржавање музичких свечаности, попут “Летње оперске школе”.
 
Програм концерата “Летње оперске школе” 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6124/Kastel_Ecka_0.jpg