Svečano u Gradskoj bašti - prijem i dodela diploma “Vuk Karadžić” za najuspešnije zrenjaninske osnovce i srednjoškolce

Na tradicionalnoj svečanosti koju svake godine organizuje Grad Zrenjanin, upriličen je prijem u Gradskoj bašti i svečano dodeljene diplome “Vuk Karadžić” najuspešnijim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina u školskoj 2020-21. godini, koji su tokom dosadašnjeg školovanja znali samo za najbolje ocene.
 
 
 
 
U protekloj školskoj godini, diplome “Vuk Karadžić” zaslužilo je 140 učenica i učenika u osnovnim i 96 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama velikana naše književnosti, a Grad Zrenjanin, u saradnji s Javnom ustanovom “Sportski objekti” omogućio im je, kao i prethodnih nekoliko godina, da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. Spiskovi sa imenima učenika nalaze se na biletarnici bazena i potrebno je samo da učenici pokažu neki dokument za identifikaciju, ličnu kartu, zdravstvenu ili đačku knjižicu, i biće im omogućen besplatan ulaz. 
 
 
 
 
Učenike, njihove nastavnike, profesore i roditelje koji su prisustvovali svečanosti, pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, a uz njih su diplome “Vuk Karadžić” učenicima uručivali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.
 
Obraćajući se najuspešnijim osnovcima, a nešto kasnije i srednjoškolcima, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspehu, Salapura je rekao da je ovo sigurno jedna od najsvečanijih i najlepših aktivnosti u Gradskoj upravi koju on ima priliku da obavlja kao gradonačelnik. 
“Uspeh koji ste postigli i znanje koje ste stekli rezulat su, pre svega, vašeg marljivog rada, truda i odricanja, ali su vas u svakom trenutku u podržavali i vaši roditelji, nastavnici, profesori, direktori škola, koji mogu biti ponosni na vas. Vi ste budućnost i našeg grada i naše zemlje”, poručio je Salapura. 
 
 
 
 
Učenicima koji su završili osnovnu školu poželeo je da isti uspeh ponove i u srednjoj, a budućim studentima da završe odabrane fakultete u bilo kom gradu ili zemlji, ali da se vrate u svoj grad i svoje znanje stave u funkciju njegovog daljeg razvoja.
“Mi ćemo se potruditi, i svakodnevno radimo na tome, da stvorimo takav ambijent da u našem gradu imate mogućnosti i da se zaposlite u struci, da ostvarite lične i profesionalne ambicije”, kazao je i pozvao učenike koji to nisu učinili da se i vakcinišu, da time doprinesu i svom zdravlju i okončanju epidemije, koja ih je i pratila u poslednje dve školske godine. 
 
 
 
 
Načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić čestitala je učenicima u ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i u svoje lično ime, istakavši da su iza njih ostali izazovi jednog perioda školovanja, ali da su oni dokazali, bez obzira na težinu tih izazova, da mogu da ostanu i istraju na svom putu.
“Ono što želim da vam poručim, i da ne zaboravite, jeste da iza svakog uspeha stoji timski rad. Kada govorimo o takvom radu, to je, pre svega, velika ljubav, podrška i požrtvovanost vaših roditelja, a s druge strane, veliki trud vaših učitelja, nastavnika i profesora, vaših mentora. Na neki način, vi ste ti koji im vraćate veru u obrazovanje, u poziv koji su izabrali. Želim vam da nastavite putem kojim ste krenuli, da svojim uspesima proslavite svoje ime, ali i ime svojih roditelja, svoje škole i svog grada i da prigrlite ovaj uspeh, jer je on jako velik i jako važan, ali da on ne bude poslednja stanica na koju ste stigli, nego početna, odskočna daska na putu kojim ćete nastaviti dalje”, kazala je Oluški Vlačić.   
 
Sve fotografije sa današnje svečanosti mogu se pogledati na fejsbuk stranici Grada Zrenjanina ili preuzeti sa sledećih linkova:
 
 
 
Gradska uprava ujedno obaveštava sve učenike koji nisu danas, iz bilo kog razloga, bili u mogućnosti da prisustvuju svečanosti da mogu diplome i knjige preuzeti u svojim školama. 
 
 
 
 
Takođe, ukoliko se na nekoj od odštampanih diploma potkrala neka slovna greška u imenu učenika ili škole, može se prijaviti u Kabinetu gradonačelnika, kancelarija Gradske uprave 107, radnim danima od 08-14 časova, kako bi u što kraćem roku bila ispravljena. 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6116/Vukovci_osnovna_skola_0.jpg