Свечано у Градској башти - пријем и додела диплома “Вук Караџић” за најуспешније зрењанинске основце и средњошколце

На традиционалној свечаности коју сваке године организује Град Зрењанин, уприличен је пријем у Градској башти и свечано додељене дипломе “Вук Караџић” најуспешнијим ученицима завршних разреда основних и средњих школа са територије Града Зрењанина у школској 2020-21. години, који су током досадашњег школовања знали само за најбоље оцене.
 
 
 
 
У протеклој школској години, дипломе “Вук Караџић” заслужило је 140 ученица и ученика у основним и 96 у средњим школама. Ученици су награђени дипломама и пригодним књигама великана наше књижевности, а Град Зрењанин, у сарадњи с Јавном установом “Спортски објекти” омогућио им је, као и претходних неколико година, да бесплатно посећују градске базене до краја ове године. Спискови са именима ученика налазе се на билетарници базена и потребно је само да ученици покажу неки документ за идентификацију, личну карту, здравствену или ђачку књижицу, и биће им омогућен бесплатан улаз. 
 
 
 
 
Ученике, њихове наставнике, професоре и родитеље који су присуствовали свечаности, поздравили су градоначелник Зрењанина Симо Салапура и начелница Школске управе за Банат Снежана Олушки Влачић, а уз њих су дипломе “Вук Караџић” ученицима уручивали и заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћница градоначелника Јелена Травар Миљевић.
 
Обраћајући се најуспешнијим основцима, а нешто касније и средњошколцима, и честитајући им на постигнутим резултатима и успеху, Салапура је рекао да је ово сигурно једна од најсвечанијих и најлепших активности у Градској управи коју он има прилику да обавља као градоначелник. 
“Успех који сте постигли и знање које сте стекли резулат су, пре свега, вашег марљивог рада, труда и одрицања, али су вас у сваком тренутку у подржавали и ваши родитељи, наставници, професори, директори школа, који могу бити поносни на вас. Ви сте будућност и нашег града и наше земље”, поручио је Салапура. 
 
 
 
 
Ученицима који су завршили основну школу пожелео је да исти успех понове и у средњој, а будућим студентима да заврше одабране факултете у било ком граду или земљи, али да се врате у свој град и своје знање ставе у функцију његовог даљег развоја.
“Ми ћемо се потрудити, и свакодневно радимо на томе, да створимо такав амбијент да у нашем граду имате могућности и да се запослите у струци, да остварите личне и професионалне амбиције”, казао је и позвао ученике који то нису учинили да се и вакцинишу, да тиме допринесу и свом здрављу и окончању епидемије, која их је и пратила у последње две школске године. 
 
 
 
 
Начелница Школске управе за Банат Снежана Олушки Влачић честитала је ученицима у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и у своје лично име, истакавши да су иза њих остали изазови једног периода школовања, али да су они доказали, без обзира на тежину тих изазова, да могу да остану и истрају на свом путу.
“Оно што желим да вам поручим, и да не заборавите, јесте да иза сваког успеха стоји тимски рад. Када говоримо о таквом раду, то је, пре свега, велика љубав, подршка и пожртвованост ваших родитеља, а с друге стране, велики труд ваших учитеља, наставника и професора, ваших ментора. На неки начин, ви сте ти који им враћате веру у образовање, у позив који су изабрали. Желим вам да наставите путем којим сте кренули, да својим успесима прославите своје име, али и име својих родитеља, своје школе и свог града и да пригрлите овај успех, јер је он јако велик и јако важан, али да он не буде последња станица на коју сте стигли, него почетна, одскочна даска на путу којим ћете наставити даље”, казала је Олушки Влачић.   
 
Све фотографије са данашње свечаности могу се погледати на фејсбук страници Града Зрењанина или преузети са следећих линкова:
 
 
 
Градска управа уједно обавештава све ученике који нису данас, из било ког разлога, били у могућности да присуствују свечаности да могу дипломе и књиге преузети у својим школама. 
 
 
 
 
Такође, уколико се на некој од одштампаних диплома поткрала нека словна грешка у имену ученика или школе, може се пријавити у Кабинету градоначелника, канцеларија Градске управе 107, радним данима од 08-14 часова, како би у што краћем року била исправљена. 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6116/Vukovci_osnovna_skola_0.jpg