Uskoro Javni poziv za privredne subjekte za učešće u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Zrenjanina

Obaveštavamo privredne subjekte da će od 9. jula 2021. godine, na sajtu Grada Zrenjanina, biti objavljen javni poziv za podnošenje prijave sa pratećom dokumentacijom za učešće u Javnom pozivu za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji Grada Zrenjanina, prema Pravilniku o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji Grada Zrenjanina.
 
Grad Zrenjanin zaključio je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i u gradu Zrenjaninu na zamenu kotlova.
 
Javni poziv za privredne subjekte biće objavljen 9. jula sa pratećom neophodnom dokumentacijom, prijavnim obrascem i kriterijumima.
 
Nakon završenog javnog poziva za privredne subjekte i objavljivanja rang liste privrednih subjekata koji su adekvatno odgovorili na javni poziv, biće objavljen i poziv za građane. Takođe, radiće se i najava tog poziva sa jasno definisanim datumima, a u samom javnom pozivu i kriterijumima za odabir krajnjih korisnika mera.
 
Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane Grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio Grad Zrenjanin, a 7,4 miliona Ministarstvo.

Građani će moći da ostvare podršku maksimalno do 50 odsto vrednosti radova, odnosno, sama vrednost biće definisana u javnom pozivu, a već je definisana i u pravilniku koji je javno dostupan.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6115/grb_za_sajt.jpg