Grad raspisao javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima - građani konkurišu do 3. septembra

Nakon što je objavio spisak izabranih izvođača radova, Grad Zrenjanin raspisao je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije na porodičnim kućama i stanovima za građane sa teritorije Grada Zrenjanina. Konkurs je otvoren do 3. septembra, a tiče se zamene spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamene kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja. 
 
Podsećamo, Grad Zrenjanin zaključio je sa Ministarstvom rudarstva i energetike Sporazum o sufinansiranju mera energetske efikasnosti koje se odnose na zamenu stolarije i u gradu Zrenjaninu na zamenu kotlova. Ukupan iznos sredstava koji je na raspolaganju za te mere od strane Grada Zrenjanina i Ministarstva rudarstva i energetike iznosi 17,4 miliona dinara, od kojih je 10 miliona izdvojio Grad Zrenjanin, a 7,4 miliona Ministarstvo. Građani će moći da ostvare podršku maksimalno do 50 odsto vrednosti radova.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ocenjuje ove aktivnosti kao početni, ali vrlo bitan korak ka poboljšanju ukupne energetske efikasnosti na teritoriji grada.
- Ovo je prvi put da se ovakve mere sprovode na teritoriji Republike Srbije i mi smo odmah za tu namenu izdvojili značajna sredstva, jer smo svesni važnosti “Zelene agende” i namera nam je da Zrenjanin postane energetski efikasniji grad, kao i da građani podignu nivo znanja i svesti o značaju energetske efikasnosti. S obzirom da za ovaj program vlada veliko interesovanje, verujem da će on biti dugoročnog karaktera i da će već naredne godine i država i grad za njegovu realizaciju izdvojiti više sredstava - rekao je gradonačelnik i pozvao sugrađane da konkurišu za dodelu subvencija.
 
Tekst i uslovi javnog poziva, kao i prateća dokumentacija, dostupni su na sajtu Grada Zrenjanina, na stranici “Oglasi i konkursi”. Na istoj stranici objavljena je i Konačna lista privrednih subjekata u javnom pozivu za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Zrenjanina.
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6155/Grad_0.jpg