Град расписао јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и становима - грађани конкуришу до 3. септембра

Након што је објавио списак изабраних извођача радова, Град Зрењанин расписао је јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације на породичним кућама и становима за грађане са територије Града Зрењанина. Конкурс је отворен до 3. септембра, а тиче се замене спољних прозора и врата, са пратећим грађевинским радовима, као и замене котлова на природни гас у кућама које поседују систем централног грејања. 
 
Подсећамо, Град Зрењанин закључио је са Министарством рударства и енергетике Споразум о суфинансирању мера енергетске ефикасности које се односе на замену столарије и у граду Зрењанину на замену котлова. Укупан износ средстава који је на располагању за те мере од стране Града Зрењанина и Министарства рударства и енергетике износи 17,4 милиона динара, од којих је 10 милиона издвојио Град Зрењанин, а 7,4 милиона Министарство. Грађани ће моћи да остваре подршку максимално до 50 одсто вредности радова.
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура оцењује ове активности као почетни, али врло битан корак ка побољшању укупне енергетске ефикасности на територији града.
- Ово је први пут да се овакве мере спроводе на територији Републике Србије и ми смо одмах за ту намену издвојили значајна средства, јер смо свесни важности “Зелене агенде” и намера нам је да Зрењанин постане енергетски ефикаснији град, као и да грађани подигну ниво знања и свести о значају енергетске ефикасности. С обзиром да за овај програм влада велико интересовање, верујем да ће он бити дугорочног карактера и да ће већ наредне године и држава и град за његову реализацију издвојити више средстава - рекао је градоначелник и позвао суграђане да конкуришу за доделу субвенција.
 
Текст и услови јавног позива, као и пратећа документација, доступни су на сајту Града Зрењанина, на страници “Огласи и конкурси”. На истој страници објављена је и Коначна листa привредних субјеката у јавном позиву за учешће привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације у домаћинствима на територији града Зрењанина.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6155/Grad_0.jpg