Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Srbije održao u Zrenjaninu konstitutivnu sednicu - nastavak dobre saradnje grada s nacionalnim sportskim organizacijama

Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta Srbije konstitutivnu sednicu novog saziva održao je danas u Zrenjaninu. Skupu u Gradskoj kući prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da je “Evropski grad sporta” otvoren za saradnju sa svim sportskim nacionalnim savezima i organizacijama, te da je sa zadovoljstvom prihvatio da bude domaćin ove sednice. 
 
 
 

- Izabrali ste pravo mesto za dobar početak rada, nadam se vašim uspesima i još više osvojenih medalja u narednom periodu, želim vam uspešan mandat, još bolje budžete i pre svega, dobro zdravlje - poručio je gradonačelnik i najavio za 18. decembar izložbu u Narodnom muzeju Zrenjanin posvećenu paraolimpijskom pokretu, kao i modernizaciju postavke u toj ustanovi posvećene zrenjaninskom sportu. 
 
Ovom prilikom, gradonačelnik je predsedniku Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoranu Mićoviću uručio simboličan pasoš “Evropskog grada sporta”.
 
 
 
 
Stari-novi predsednik Mićović, kom je Skupština te organizacije izglasala poverenje 24. novembra, zahvalio se na rečima dobrodošlice i rekao da su se odlučili za današnje okupljanje u Zrenjaninu, jer je to pravi sportski grad s kojim dugo i uspešno sarađuje.  
 
Konstitutivnoj sednici Upravnog odbora Paraolimpijskog komiteta Srbije prisustvovalo je devet članova, među njima i naša najsupešnija paraolimpijka Borislava Perić Ranković, osvajačica čak pet medalja u stonom tenisu na Paraolimpijskim igrama, od kojih je na ovogodišnjim igrama u Tokiju osvojila bronzano odličje.  Ispred Grada Zrenjanina, uz gradonačelnika, skupu je prisustvovala i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina,
 
Osim konstituisanja Upravnog odbora, u Zrenjaninu se danas razgovaralo i o programu pomoći Republike Srbije u iznosu od 20 miliona dinara, namenjenoj klubovima koji okupljaju sportiste s invaliditetom, kao i realizaciji programa Paraolimpijskog komiteta u narednoj godini. 
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6318/konstitutivna_sednica_pok_0.jpg