Управни одбор Параолимпијског комитета Србије одржао у Зрењанину конститутивну седницу - наставак добре сарадње града с националним спортским организацијама

Управни одбор Параолимпијског комитета Србије конститутивну седницу новог сазива одржао је данас у Зрењанину. Скупу у Градској кући присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да је “Европски град спорта” отворен за сарадњу са свим спортским националним савезима и организацијама, те да је са задовољством прихватио да буде домаћин ове седнице. 
 
 
 

- Изабрали сте право место за добар почетак рада, надам се вашим успесима и још више освојених медаља у наредном периоду, желим вам успешан мандат, још боље буџете и пре свега, добро здравље - поручио је градоначелник и најавио за 18. децембар изложбу у Народном музеју Зрењанин посвећену параолимпијском покрету, као и модернизацију поставке у тој установи посвећене зрењанинском спорту. 
 
Овом приликом, градоначелник је председнику Параолимпијског комитета Србије Зорану Мићовићу уручио симболичан пасош “Европског града спорта”.
 
 
 
 
Стари-нови председник Мићовић, ком је Скупштина те организације изгласала поверење 24. новембра, захвалио се на речима добродошлице и рекао да су се одлучили за данашње окупљање у Зрењанину, јер је то прави спортски град с којим дуго и успешно сарађује.  
 
Конститутивној седници Управног одбора Параолимпијског комитета Србије присуствовало је девет чланова, међу њима и наша најсупешнија параолимпијка Борислава Перић Ранковић, освајачица чак пет медаља у стоном тенису на Параолимпијским играма, од којих је на овогодишњим играма у Токију освојила бронзано одличје.  Испред Града Зрењанина, уз градоначелника, скупу је присуствовала и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина,
 
Осим конституисања Управног одбора, у Зрењанину се данас разговарало и о програму помоћи Републике Србије у износу од 20 милиона динара, намењеној клубовима који окупљају спортисте с инвалидитетом, као и реализацији програма Параолимпијског комитета у наредној години. 
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6318/konstitutivna_sednica_pok_0.jpg