Zamenik gradonačelnika Santovac potpisao ugovore u Novom Sadu: za dva projekta Gradu Zrenjaninu 9,35 miliona dinara pokrajinskih sredstava

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac potpisao je danas u Novom Sadu dva ugovora, za projekte Grada Zrenjanina podnete na konkurse Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i Zavoda za ravnopravnost polova AP Vojvodine, na osnovu kojih je za naš grad iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 9,35 miliona dinara. 
 
Vršilac dužnosti pomoćnika pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine Nemanja Erceg uručio je zameniku Santovcu ugovor o sufinansiranju projekta uklanjanja divljih deponija na teritoriji naseljenog mesta Perlez, u vrednosti od 9 miliona dinara. 
 
 
 
 
Potpisnici ugovora danas su, u Pokrajinskoj vladi, bili predstavnici gradova Zrenjanin, Kikinda i Sombor, kao i opština Nova Crnja, Žitište, Pećinci, Srbobran, Opovo, Žabalj, Novi Bečej, Šid i Senta, kojima su po osnovu sprovedenog javnog konkursa, namenski opredeljena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine - za izradu projektno-tehničke dokumentacije i realizaciju projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanaciji, rekultivaciji divljih deponija i sanaciji i rekultivaciji degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.
 
Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi 46 miliona dinara.
 
 
 
Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova AP Vojvodine Stanislava Malić - Gostović danas je, u prostorijama Zavoda, uručila ugovore predstavnicima deset lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje izrade lokalnih akcionih planova za 2021. godinu. Gradu Zrenjaninu, za tu namenu, opredeljeno je sredstava u iznosu od 350.000 dinara, a ukupno je, na osnovu javnog konkursa, svim lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva, namenjeno 3.488.764 dinara.  
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6320/Zastita_ziv_sredine_deponija_Perlez_0.jpg