Заменик градоначелника Сантовац потписао уговоре у Новом Саду: за два пројекта Граду Зрењанину 9,35 милиона динара покрајинских средстава

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац потписао је данас у Новом Саду два уговора, за пројекте Града Зрењанина поднете на конкурсе Покрајинског секретаријата за заштиту животне средине и Завода за равноправност полова АП Војводине, на основу којих је за наш град из покрајинског буџета издвојено 9,35 милиона динара. 
 
Вршилац дужности помоћника покрајинског секретара за заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је заменику Сантовцу уговор о суфинансирању пројекта уклањања дивљих депонија на територији насељеног места Перлез, у вредности од 9 милиона динара. 
 
 
 
 
Потписници уговора данас су, у Покрајинској влади, били представници градова Зрењанин, Кикинда и Сомбор, као и општина Нова Црња, Житиште, Пећинци, Србобран, Опово, Жабаљ, Нови Бечеј, Шид и Сента, којима су по основу спроведеног јавног конкурса, наменски опредељена средства за финансирање и суфинансирање пројеката из области заштите животне средине - за израду пројектно-техничке документације и реализацију пројектних активности на решавању проблема неадекватног одлагања отпада – санацији, рекултивацији дивљих депонија и санацији и рекултивацији деградираних површина на територији Аутономне покрајине Војводине.
 
Укупан износ додељених буџетских средстава за финансирање и суфинансирање пројеката износи 46 милиона динара.
 
 
 
Директорка Завода за равноправност полова АП Војводине Станислава Малић - Гостовић данас је, у просторијама Завода, уручила уговоре представницима десет локалних самоуправа са територије АП Војводине за финансирање израде локалних акционих планова за 2021. годину. Граду Зрењанину, за ту намену, опредељено је средстава у износу од 350.000 динара, а укупно је, на основу јавног конкурса, свим локалним самоуправама које су добиле средства, намењено 3.488.764 динара.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6320/Zastita_ziv_sredine_deponija_Perlez_0.jpg