Grad Zrenjanin i izlagači iz srednjeg Banata predstavljeni na Međunarodnom sajmu Agro Belgrade 2022

Grad Zrenjanin, zajedno sa nekoliko izlagača sa područja srednjeg Banata, učestvovao je na trećem Međunarodnom sajmu voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva Agro Belgrade 2022, održanom od 27-29. januara na Beogradskom sajmu.
 
Agro Belgrade je podržan od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grada Beograda - Sekretarijata za privredu i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu. Tokom trajanja ovog sajamsko-konferencijskog događaja predstavilo se oko 500 domaćih i međunarodnih izlagača iz oblasti poljoprivredne mehanizacije, sistema navodnjavanja i protivgradne zaštite, semenarstva i rasadničarstva, prihrane i zaštite bilja, ali i oblasti proizvodnje prehrambenih proizvoda od voća i povrća.
 
 
 
Agro Belgrade 2022 bio je i mesto predstavljanja potencijala lokalnih samouprava i država iz regiona i drugih zemalja u oblasti voćarstva i povrtarstva. Među učesnicima bio je i Grad Zrenjanin, u okviru čijeg štanda se posetiocima sajma predstavilo i nekoliko proizvođača sa područja srednjeg Banata - “Carska bašta” d.o.o. iz Zrenjanina, “Van Drunen Farms Europe” iz Banatskog Karađorđeva, “Friglo” iz Sutjeske, “Vinarija Šomođi” iz Zrenjanina i udruženje poljoprivrednih proizvođača iz Mihajlova. 
 
 
 
Učesnici sajma iz našeg regiona zadovoljni su svojim nastupom i već su ostvarili određene poslovne kontakte s potencijalnim saradnicima i kupcima, pre svega iz Republike Slovenije. Iako je Međunarodni sajam Agro Belgrade još uvek relativno nova i mlada manifestacija, treće njegovo izdanje pokazalo je da vlada interesovanje posetilaca i poslovnih subjekata u oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva za ovakvom vrstom predstavljanja i sigurno je da će u narednim godinama doživljavati ekspanziju i okupljati još veći broj izlagača. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6402/Agro_Belgrade_2022_sajam_0.jpg