Kineska kompanija “Linglong” donirala je još 70 sadnica našem gradu, slične akcije biće organizovane i u narednom periodu

Kineska kompanija “Linglong” donirala je još 70 sadnica našem gradu koje su danas zasađene između teniskih terena i “Mosta na suvom” u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure i Džao Hongtaoa, senior direktora kompanije Linglong , kao i predstavnika te kompanije i JKP “Čistoća i zelenilo”.

 

 

Džao Hongtao kazao je da je “Linglong” već oko tri godine u Srbiji, a da su u Zrenjanin došli u proleće pre dve godine. 
- Kao i svi naši sugrađani, imamo želju da doprinesemo ovom gradu i da živimo u još lepšem Zrenjaninu. Iz tog razloga smo prošle godine ovde po prvi put orgnaizovali akciju sadnje. Ove godine smo rešili da nastavimo sa ostvarivanjem naših zajedničkih ciljeva sadnjom drveća na ovom mestu gde smo se okupili. Zrenjanin je grad u kojem ne samo poslujemo, već i živimo. Kao i svi naši sugrađani, slobodno vreme neretko provodimo šetajući oko jezera i drago nam je da ćemo od sada imati još veću želju da ga posećujemo. Od danas, ovaj deo grada krasiće 70 sadnica, koje su “Linglong” i grad Zrenjanin zajednički posadili i učinili ovaj deo grada zelenijim i pre dolaska proleća - rekao je on.
Džao Hongtao izrazio je uverenje da će, zahvaljujući trudu i radu zaposlenih u toj kompaniji, uz podršku grada, Zrenjanin učiniti još lepšim mestom za život, i da će iz tog razloga u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima. 

 

 

Zahvaljujući na donaciji gradonačelnik Salapura rekao je da je Grad Zrenjanin u akciju ozelenjavanja krenuo u jesen prošle godine preko projekta koji je realizovan zajedno sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine.

- Ukupna sredstva koja su bila namenjena za ozelenjavanje iznosila su oko 20 miliona dinara, a podsetiću da smo obogatili Park “Putnikovo” sproveli pejzažno uređenje duž Bulevara Veljka Vlahovića, dela kod tržnog centra “Big”. Posebno smo ponosni što i država i pokrajina daju podršku ovakvim akcijama, ali i društveno odgovorne kompanije kao što je “Linglong”- rekao je gradonačelnik.

 

 

On je podsetio da je današnja akcija ozelenjavanja druga zajednička akcija koju Grad sprovodi sa kompanijom “Linglong”.
- Imali smo sadnju drvoreda uz Banatsku ulicu, a sada smo ovde u naselju Mala Amerika. Podsećam da ovo nije jedina kacija koju imamo sa ovom kompanijom, već je to stvaranje temelja jedne dugoročne saradnje i kada je u pitanju ozelenjavanje, ali i obogaćivanje sadržajima i podrška lokalne zajednice kada je u pitanju kompanija Linglong - kazao je gradonačelnik.

 

 

Ukazao je i na akciju organizovanu zahvaljujući Linglongu tokom koje je dvadesetoro dece, malih fudbalera učestvovalo u kampu Fudbalskog saveza Srbije.
- Ono što je za nas posebno važno, kada je kompanija Linglong u pitanju jesu nova radna mesta, preko 600 miliona dinara koji će se na godišnjem nivou slivati u gradsku kasu i kasu Rešublike Srbije a naravno ono što svi decenijama čekamo je izgradnja autoputa koji će umnogome promeniti svaku, a posebno privrednu sliku našeg grada i koja će dodatno da naš grad staviti kao konkurent kada je u pitanju dolazak novih investicija a samim tim i bolji kvalitet života - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

 

 

Iz JKP “Ćistoća i zelenilo” najavili su da će narednih dana akcije ozelenjavanja biti nastavljene u još nekim delovima grada za šta je novac obezbeđen iz gradskog budžeta. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6423/sadnja_ling_long_00.jpg