Parlamentarni i predsednički izbori u nedelju - biračko pravo na teritoriji Grada Zrenjanina ostvaruje 100.342 građana

Parlamentarni izbori, izbori za predsednika Srbije i lokalni izbori u dva grada i jedanaest opština u Srbiji biće održani u nedelju, 3. aprila. Građani s pravom glasa sa teritorije Grada Zrenjanina dobiće na biračkom mestu dva glasačka listića - sive boje, za parlamentarne izbore, na kom zaokružuju broj ispred jedne od 19 izbornih lista i plave boje, za predsedničke izbore, s imenima osam kandidata, od kojih se zaokružuje broj ispred jednog od njih.  
 
Birački spisak zaključen je u ponoć, 18. marta, i na osnovu njega na teritoriji Grada Zrenjanina pravo glasa ima 100.342 punoletnih građana. Na teritoriji Republike Srbije taj broj je 6.501.689. 
 
Kao i do sada, u Zrenjaninu se glasa na 70 biračkih mesta, koja se u nedelju otvaraju u 7.00 i zatvaraju u 20.00 časova. 
 
Svi građani upisani u birački spisak sa teritorije Grada Zrenjanina dobili su obaveštenje o održavanju izbora i svom glasačkom mestu, ali na glasanje mogu izaći i ako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet i koji sadrži fotografiju (lična karta, pasoš). 
 
Provera upisa u Jedinstveni birački spisak građana, kao i posebnog biračkog spiska za nacionalne manjine, može se obaviti i putem linka datog na stranici Grada Zrenjanina

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6489/Grad_00.jpg