Парламентарни и председнички избори у недељу - бирачко право на територији Града Зрењанина остварује 100.342 грађана

Парламентарни избори, избори за председника Србије и локални избори у два града и једанаест општина у Србији биће одржани у недељу, 3. априла. Грађани с правом гласа са територије Града Зрењанина добиће на бирачком месту два гласачка листића - сиве боје, за парламентарне изборе, на ком заокружују број испред једне од 19 изборних листа и плаве боје, за председничке изборе, с именима осам кандидата, од којих се заокружује број испред једног од њих.  
 
Бирачки списак закључен је у поноћ, 18. марта, и на основу њега на територији Града Зрењанина право гласа има 100.342 пунолетних грађана. На територији Републике Србије тај број је 6.501.689. 
 
Као и до сада, у Зрењанину се гласа на 70 бирачких места, која се у недељу отварају у 7.00 и затварају у 20.00 часова. 
 
Сви грађани уписани у бирачки списак са територије Града Зрењанина добили су обавештење о одржавању избора и свом гласачком месту, али на гласање могу изаћи и ако нису добили обавештење, уз обавезан документ којим се потврђује идентитет и који садржи фотографију (лична карта, пасош). 
 
Провера уписа у Јединствени бирачки списак грађана, као и посебног бирачког списка за националне мањине, може се обавити и путем линка датог на страници Града Зрењанина

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6489/Grad_00.jpg