Završen 10. Zimski turnir u malom fudbalu - zamenik gradonačelnika uručio pehar pobedničkoj ekipi “BMT LUKS Vila Marija” 

Finalnim utakmicama u svim kategorijama, dodelom nagrada i priznanja i pratećim manifestacijama, sinoć je u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu završen 10. Zimski turnir u malom fudbalu. U poslednjem meču u konkurenciji seniora, pred više od 2.500 gledalaca, ekipa “BMT LUKS Vila Marija” slavila je rezultatom 2:1 protiv mlade i borbene ekipe “Đuka plast”.
 
 
 
 
Pobednički trofej i novčanu nagradu u iznosu od 300.000 dinara kapitenu Milićevu uručio je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, čestitavši mu u ime grada Zrenjanina, gradonačelnika i u svoje lično ime. Drugoplasiranoj ekipi “Đuka plast” novčanu nagradu u iznosu od 150.000 dinara uručila je generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Takođe, predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović uručio je zameniku Santovcu zahvalnicu za pomoć Grada Zrenjanina organizaciji turnira, a zahvalnicu, kao glavnom sponzoru, Mladenović je uručio i šefu administracije kompanije “Linglong” u Zrenjaninu Anliang Geu
 
U brobi za treće mesto u konkurenciji seniora, Ekipa “Ekometal komerc” savladala je Stefanov nekretnine rezultatom 5:2. 
 
 
 
 
Odigrani su i finalni mečevi u drugim kategorijama, pa je tako prvo mesto u kategoriji pionira osvojila ekipa “Radnički” Zrenjanin koja je u finalu savladala ekipu “Dades” rezultatom 1:0. Treće mesto pripalo je ekipi “Sporto” koja je nakon penal serije savladala ekipu “Putnikovo”. U konkurenciji juniora rođenih 2007/08 godine prvo mesto zauzela je ekipa “Kulturni centar” koja je u finalu bila bolja od ekipe “Restoran Klas” rezultatom 3:1. Treće mesto pripalo je ekipi “MV Razvoj” koja je ubedljivo slavila protiv ekipe “SDV” rezultatom 6:1. U konkurenciji starijih juniora rođenih 2005/06 godine, ekipa “Budai” zauzela je prvo mesto savladavši ekipu “DOO Ljiljak” rezultatom 5:3. Treće mesto osvojila je ekipa “Kafe Firma” koja je pobedila “Proleter” rezultatom 3:2.
 
 
 
 
Proglašeni su i najbolji pojedinci 10. Zimskog turnira - najbolji igrač je Veljko Zemunski, igrač ekipe “Đuka plast”, najbolji golman Đuro Rodić (“BMT LUKS Vila Marija”) i najbolji strelac Žarko Matić, iz ekipe “Stefanov nekretnine”. 
 
Finalno veče proteklo je u duhu humanosti i darivanja, pa su tako, umesto plaćanja ulaznica, prikupljani slatkiši za svetosavske paketiće, namenjene socijalno ugroženoj deci, u akciji nazvanoj “Za osmeh više”. I pojedine ekipe odrekle su se dela nagrade u humanitarne svrhe, te su timovi “Ekometal komerca” i “Stefanov nekretnina” svoju nagradu od 50.000 dinara donirali za malog Stefana Stojanovića, nedavno ranjenog na Kosovu i Metohiji. 
 
 
 
 
I ovoga puta finalno meče uveličali su pripadnici odreda Žandarmerije, koji su izveli pokaznu vežbu, a u demonstraciju pojedinih veština uključili su i najmlađe Zrenjanince. Gost turnira sinoć je bio i poznati sudijski analitičar i stručni konsultant na RTS-u Dejan Nedić. On se obratio predstavnicima stručno-strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza grada Zrenjanina, a potom je uručio priznanja sudijama koje su vodile finalne utakmice. Za doprinos organizaciji turnira i volonterski rad uručeno je i priznanje Organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, a priznanja su dodeljena i sponzorima. 
 
 
 
  
Turnir je po drugi put organizovan pod okriljem Fudbalskog saveza grada Zrenjanina i okupio je rekordan broj učesnika - u četiri kategorije (pioniri, 2009. godište i mlađi, prva kategorija juniora - 2007. i 2008. godište, druga kategorija juniora - 2005. i 2006. godište, i seniori, igrači rođeni 2004. godine i stariji) nastupila je 91 ekipa.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6869/FINALE_10_Zimski_0.jpg