Завршен 10. Зимски турнир у малом фудбалу - заменик градоначелника уручио пехар победничкој екипи “БМТ ЛУКС Вила Марија” 

Финалним утакмицама у свим категоријама, доделом награда и признања и пратећим манифестацијама, синоћ је у “Кристалној дворани” у Зрењанину завршен 10. Зимски турнир у малом фудбалу. У последњем мечу у конкуренцији сениора, пред више од 2.500 гледалаца, екипа “БМТ ЛУКС Вила Марија” славила је резултатом 2:1 против младе и борбене екипе “Ђука пласт”.
 
 
 
 
Победнички трофеј и новчану награду у износу од 300.000 динара капитену Милићеву уручио је заменик градоначелника Саша Сантовац, честитавши му у име града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име. Другопласираној екипи “Ђука пласт” новчану награду у износу од 150.000 динара уручила је генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић. Такође, председник Фудбалског савеза града Зрењанина Велибор Младеновић уручио је заменику Сантовцу захвалницу за помоћ Града Зрењанина организацији турнира, а захвалницу, као главном спонзору, Младеновић је уручио и шефу администрације компаније “Линглонг” у Зрењанину Анлианг Геу
 
У броби за треће место у конкуренцији сениора, Екипа “Екометал комерц” савладала је Стефанов некретнине резултатом 5:2. 
 
 
 
 
Одиграни су и финални мечеви у другим категоријама, па је тако прво место у категорији пионира освојила екипа “Раднички” Зрењанин која је у финалу савладала екипу “Дадес” резултатом 1:0. Треће место припало је екипи “Спорто” која је након пенал серије савладала екипу “Путниково”. У конкуренцији јуниора рођених 2007/08 године прво место заузела је екипа “Културни центар” која је у финалу била боља од екипе “Ресторан Клас” резултатом 3:1. Треће место припало је екипи “МВ Развој” која је убедљиво славила против екипе “СДВ” резултатом 6:1. У конкуренцији старијих јуниора рођених 2005/06 године, екипа “Будаи” заузела је прво место савладавши екипу “ДОО Љиљак” резултатом 5:3. Треће место освојила је екипа “Кафе Фирма” која је победила “Пролетер” резултатом 3:2.
 
 
 
 
Проглашени су и најбољи појединци 10. Зимског турнира - најбољи играч је Вељко Земунски, играч екипе “Ђука пласт”, најбољи голман Ђуро Родић (“БМТ ЛУКС Вила Марија”) и најбољи стрелац Жарко Матић, из екипе “Стефанов некретнине”. 
 
Финално вече протекло је у духу хуманости и даривања, па су тако, уместо плаћања улазница, прикупљани слаткиши за светосавске пакетиће, намењене социјално угроженој деци, у акцији названој “За осмех више”. И поједине екипе одрекле су се дела награде у хуманитарне сврхе, те су тимови “Екометал комерца” и “Стефанов некретнина” своју награду од 50.000 динара донирали за малог Стефана Стојановића, недавно рањеног на Косову и Метохији. 
 
 
 
 
И овога пута финално мече увеличали су припадници одреда Жандармерије, који су извели показну вежбу, а у демонстрацију појединих вештина укључили су и најмлађе Зрењанинце. Гост турнира синоћ је био и познати судијски аналитичар и стручни консултант на РТС-у Дејан Недић. Он се обратио представницима стручно-струковне организације судија Фудбалског савеза града Зрењанина, а потом је уручио признања судијама које су водиле финалне утакмице. За допринос организацији турнира и волонтерски рад уручено је и признање Организацији Црвеног крста Зрењанин, а признања су додељена и спонзорима. 
 
 
 
  
Турнир је по други пут организован под окриљем Фудбалског савеза града Зрењанина и окупио је рекордан број учесника - у четири категорије (пионири, 2009. годиште и млађи, прва категорија јуниора - 2007. и 2008. годиште, друга категорија јуниора - 2005. и 2006. годиште, и сениори, играчи рођени 2004. године и старији) наступила је 91 екипа.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6869/FINALE_10_Zimski_0.jpg