Dodeljene tradicionalne nagrade lista “Zrenjanin” za ličnost godine - gradonačelnik po treći put najuspešniji u oblasti politike

Jedanaesta po redu akcija lista “Zrenjanin” za izbor ličnosti godine završena je juče proglašenjem najuspešnijih, na svečanosti održanoj u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović”. Tom prilikom uručena su priznanja i proglašene ličnosti godine u osam oblasti - politika, privreda, poljoprivreda, mediji, kultura, prosveta, medicina i humanitarni rad. Proglašeni su takođe i sportisti godine, u nekoliko kategorija, a svima se, na početku skupa, obratio direktor NIP Zrenjanin i glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“ Dalibor Bubnjević, istakavši da je ponosan što su priznanja dodeljena za godinu u kojoj je list obeležio sedam decenija postojanja.
 
 
 
 
“Mišljenje naših čitalaca nije zasnovano samo na emocijama već i na jasnim kriterijumima. Oni na objektivan način procenjuju ono što vi radite. Kandidate ne dele po nacionalnoj, političkoj i drugim pripadnostima. Činjenica da je stiglo pedeset hiljada pojedinačnih glasova je pokazatelj da Zrenjaninci imaju poverenje u ovaj izbor i da vole da čitaju naše novine”, istakao je Bubnjević.
 
U oblasti politike, najviše glasova čitalaca lista dobio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura. Govoreći o nagradi, osvrnuo se i na aktuelnu situaciju u društvu: 
“Ovakva priznanja zapravo su skener, odnosno pokazatelj, kako građani i čitaoci lista “Zrenjanin” gledaju na sve ono što ste učinili u prethodnom periodu. Po treći put sam izabran za ličnost godine, to jeste priznanje, ali svakako i velika obaveza i ovu „titulu" ne posmatram samo kao ono što radimo na svom radnom mestu, već upućujem apel svima da izađemo iz tih okvira i gledamo na ono šta i kako činimo za svoj grad, za svoje komšije i sugrađane i na taj način posebno ukažemo na tu stranu naše ličnosti u ovim vremenima kada treba da promovišemo prave vrednosti, porodicu, vaspitanje dece i da ukažemo mladima da smo tu za njih, da razgovaramo sa njima. Svi laureati su ono najbolje u Zrenjaninu i svojim autoritetom mogu, rečju i razgovorom, da današnjoj omladini olakšaju život u vremenima koja će, verujem, u nekom skorom periodu biti spokojna – rekao je gradonačelnik Salapura.
 
 
 
Drugo mesto u oblasti poplitike zauzeo je Goran Kravarušić, rukovodilac Javnog preduzeća za urbanizam, a treće Zoran Sandić, narodni poslanik i predsednik GO Novog DSS-a.
 
Dragan Gudžev, direktor zrenjaninskog Auto-moto tehničkog centra, izabran je za ličnost godine u oblasti privrede. Drugi je Milan Matić („Darmatik”), a treći Dragan Ristić („Patrol 023”). U oblasti poljoprivrede ličnost godine je Goran Puhar iz kompanije BASF, na drugom mestu je Radovan Bokić iz firme „Agro-Klek”, a na trećem Jovan Veselinović („Borac-Šurjan”).
 
Aleksandar Blanuša, vlasnik portala “Volim Zrenjanin” osvojio je prvo mesto u oblasti medija, drugo mesto pripalo je Branislavu Prokiću, novinaru dopisništva RTS, dok se na trećem mestu našao Tivadar Borbelj.
 
Istoričarka umetnosti, viša kustoskinja Narodnog muzeja Olivera Skoko ličnost je godine u oblasti kulture, drugi je književnik i dramaturg Uglješa Šajtinac, a treća je dirigentkinja Zrenjaninskog kamernog hora Andrea Poša.
 
 
 
 
Sanela Dunđerski, profesorka srednje dizajnerske škole u Novom Sadu i suosnivačica ateljea „Luča“ izabrana je za ličnost godine u oblasti prosvete. Na drugom mestu je naučnik Dragan Lambić, a treća prema glasovima čitalaca jeste Slavica Petrović.
 
U oblasti medicine najveću podršku dobila je dr Ivana Ujfeljan Ristić. Na drugom mestu je Eleonora Marjanović i na trećem dr Dušan Popov. Sportski veteran Slavko Anđel Slive našao se na prvoj poziciji u kategoriji humanitarnog rada. Drugo mesto pripalo je Udruženju „Čuvari Perleza”, dok je na trećem mestu, prema broju kupona čitalaca, Ana Vasičin.
 
Među sportistima, u konkurenciji seniora pobednici su svetski šampioni u rvanju, članovi Proletera Zurab Datunašvili i Mate Nemeš. Karatista Banatskog cveta Srđan Marić je drugoplasirani, a trećeplasirani je fudbaler Naftagasa Miloš Savanović. Marina Oro, karatistkinja Zrenjanina, prva je među seniorkama. Drugo mesto pripalo je atletičarki AK As 023 Biljani Kiradžijevoj, a treće veslačici Begeja 1883 Snežani Jakovljević.
 
 
 
 
Karatistkinja Zadrugara iz Lazareva Dunja Rajić pobedila je u konkurenciji juniorki. Atletičarka Banata Dunja Sikima, takođe Lazarevljanka, je drugoplasirana. Treće mesto osvojila je plivačica Proletera Lena Stoiljkovski. U istoj kategoriji u muškoj konkurenciji najuspešniji je Ivan Lagumdžija, takmičar Karate kluba Zrenjanin. Plivač Proletera i atletičar AK AS 023 Justin Cvetkov je drugoplasirani, a na trećem mestu je Zoran Ludoški, teniser Galeba.
 
Među muškim ekipama, 330 glasova pripalo je Fudbalskom klubu Naftagas iz Elemira. Za Džudo klub Proleter opredelilo se 165 čitalaca, a za Košarkaški klub Proleter njih 154. ŽKK Proleter 023 je prvi u konkurenciji ženskih timova. Drugoplasirani sastav je MK Omladinac, a na trećem mestu je Džudo klub Proleter.
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7013/NAGRADE_LIST_ZRENJANIN_2023_0.jpg