Veliko interesovanje za preventivne preglede mamografom u Perlezu - deo obeležavanja Međunarodnog dana porodice

Mesna zajednica Perlez, u saradnji s Kliničkim centrom Vojvodine Novi Sad, organizovala je preventivne preglede pokretnim mamografom u tom selu, kao deo obeležavanja Međunarodnog dana porodice. Po rečima Bojane Žmirić, medicinske sestre ambulante zrenjaninskog Doma zdravlja u Perlezu i odbornice u Skupštini grada Zrenjanina iz tog mesta, za ovu akciju, iniciranu od strane Saveta mesne zajednice, vlada veliko interesovanje.
 
 
 
“Za preventivni pregled prijavilo se sto pedeset žena, njih sedamdeset je do sada pregledano i ova akcija je u potpunosti opravdala naša očekivanja. Žene dolaze u zakazanom terminu, sve se obavlja vrlo brzo, bez gužvi i čekanja. Istakla bih i angažovanje Radoša Pejovića, posebnog savetnika ministarke za brigu o deci i demografiju i pokretača manifestacije “Dani porodice u Srbiji”, koja se od 2021. godine održava upravo u Perlezu”, kazala je Žmirić. 
 
Preventivni pregledi mamografom u Perlezu počeli su u nedelju, 14. maja i završavaju se danas. Građani ovog mesta, koje svojim aktivnostima promoviše porodicu, brak i rađanje, i ovom akcijom iskazali su brigu o porodici, svojim majkama, bakama, suprugama, sestrama.  
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7011/MAMOGRAF_PERLEZ_0.jpg