Predsednik Zajednice učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope Nenad Milenović u Zrenjaninu: dom "Angelina Kojić - Gina" deo zajednice 

U poseti Gradu Zrenjaninu boravio je predsednik Zajednice učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope i direktor beogradskog Doma učenika "Milutin Milanković" Nenad Milenović. U okviru posete, zajedno sa Sinišom Vukićem, direktorom Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić - Gina“ Zrenjanin, upriličen je i prijem i razgovor s gradonačelnikom Simom Salapurom
 
Tema sastanka ticala se aktivnosti Udruženja "Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope", kom je pristupio i zrenjaninski Dom učenika. 
 
Tokom razgovora istaknuto je da je udruženje osnovano zbog potrebe razmene iskustava stručnjaka zaposlenih u vaspitno - obrazovnim institucijama regiona. Delovanjem u ovom regionu, ustanove bi razmenom iskustava svojih zaposlenih bolje sagledale celokupnu problematiku u radu, donele zajedničke predloge za rešavanje istih i dostavile neposredno nadležnim institucijama sugestije i savete koji bi pomogli u rešavanju i predupređivanju eventualnih nepoželjnih pojava, kao i boljem radu. 
 
 
Učesnici sastanka složili su se da su ovakve ustanove strateški objekti i nacionalni resursi svake države, te da će razmena iskustava i podizanje nivoa obučenosti zaposlenih rezultirati efikasnijim savladavanjem eventualnih novih vanrednih situacija. 
 
Udruženje "Zajednica učeničkih i studentskih domova jugoistočne Evrope" funkcioniše kao regionalna organizacija, čiji su članovi vaspitno - obrazovne ustanove. Stručnjaci različitih profila, pravnici, ekonomisti i vaspitači moći će bolje da sagledaju načine, metode i iskustva koje u radu imaju njihove kolege iz drugih ustanova širom regiona. 
 
Poboljšanjem uslova, organizacije i načina rada, nesumnjivo će biti poboljšan i kvalitet rada sa mladima koji su korisnici usluga domova učenika, kao i rad domova na promociji pozitivnih sistema vrednosti u državi i društvu. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7059/SASTANAK_VUKIC_MILENOVIC_0.jpg