Gradonačelnik uručio čelnicima Policijske uprave i Saobraćajne policije u Zrenjaninu vrednu opremu i uređaje

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas načelniku Policijske uprave Zrenjanin Branislavu Todoroviću i zameniku načelnika Saobraćajne policije Radivoju Govedaru vrednu opremu, namenjenu unapređenju rada tih službi. U pitanju su po dva kompleta opreme za nadzor na putu, za uviđaj prilikom saobraćajnih nezgoda, zatim uređaj za otkrivanje prisustva psihoaktivnih supstanci u ljudskom organizmu (“Droga test”), kao i pripadajuća računarska oprema u vidu lap-topa, multifunkcionalnog uređaja, skenera i odgovarajućeg softvera. 
 
 
 
 
Oprema je nabavljena sredstvima Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji Grada Zrenjanina, ukupne je vrednosti skoro 1,5 miliona dinara i Grad Zrenjanin obezbedio je u skladu s iskazanim potrebama Policijske uprave i Saobraćajne policije. 
 
Zahvaljujući se Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku, čelnici policijskih službi istakli su da će im oprema i uređaji dodatno koristiti u svakodnevnom radu, te da je ovom donacijom nastavljena dobra saradnja između lokalne samouprave i policije. 
 
 
 
Gradonačelnik je podsetio da se budžet Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji Grada Zrenjanina puni uglavnom od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje i da se ta sredstva potom namenski koriste u različite svrhe, pre svega u cilju preventivnog delovanja i povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Istakao je da je upravo juče organizovana akcija dodele auto-sedišta za bebe, treća ove godine, da će tokom ove godine biti dodeljeno najviše sedišta do sada, kao i da je u prethodnom periodu Grad Zrenjanin već izlazio u susret zahtevima Policijske uprave, obezbeđujući određenu opremu ili vozila, potrebne u tom trenutku.     
 
Primopredaji opreme i uređaja prisustvovala je i Sanja Marić, članica Saveta za bezbednost saobraćaja na teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7074/DODELA_OPREME_POLICIJI_0.jpg