Градоначелник уручио челницима Полицијске управе и Саобраћајне полиције у Зрењанину вредну опрему и уређаје

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура уручио је данас начелнику Полицијске управе Зрењанин Браниславу Тодоровићу и заменику начелника Саобраћајне полиције Радивоју Говедару вредну опрему, намењену унапређењу рада тих служби. У питању су по два комплета опреме за надзор на путу, за увиђај приликом саобраћајних незгода, затим уређај за откривање присуства психоактивних супстанци у људском организму (“Дрога тест”), као и припадајућа рачунарска опрема у виду лап-топа, мултифункционалног уређаја, скенера и одговарајућег софтвера. 
 
 
 
 
Опрема је набављена средствима Савета за безбедност саобраћаја на територији Града Зрењанина, укупне је вредности скоро 1,5 милиона динара и Град Зрењанин обезбедио је у складу с исказаним потребама Полицијске управе и Саобраћајне полиције. 
 
Захваљујући се Граду Зрењанину и градоначелнику, челници полицијских служби истакли су да ће им опрема и уређаји додатно користити у свакодневном раду, те да је овом донацијом настављена добра сарадња између локалне самоуправе и полиције. 
 
 
 
Градоначелник је подсетио да се буџет Савета за безбедност саобраћаја на територији Града Зрењанина пуни углавном од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје и да се та средства потом наменски користе у различите сврхе, пре свега у циљу превентивног деловања и повећања безбедности свих учесника у саобраћају. Истакао је да је управо јуче организована акција доделе ауто-седишта за бебе, трећа ове године, да ће током ове године бити додељено највише седишта до сада, као и да је у претходном периоду Град Зрењанин већ излазио у сусрет захтевима Полицијске управе, обезбеђујући одређену опрему или возила, потребне у том тренутку.     
 
Примопредаји опреме и уређаја присуствовала је и Сања Марић, чланица Савета за безбедност саобраћаја на територији Града Зрењанина. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7074/DODELA_OPREME_POLICIJI_0.jpg