Nevreme u Zrenjaninu prouzrokovalo brojne probleme, ali bez povređenih i veće materijalne štete na javnim objektima - otklanjaju se posledice

Nevreme koje je sinoć zahvatilo Zrenjanin i okolinu prouzrokovalo je brojne probleme, obaranje stabala, nestanke električne energije, prekide i zastoje u saobraćaju, ali što je najvažnije, prema podacima iz Urgentnog centra, nije bilo intervencija, niti povređenih, a pričinjena materijalna šteta na javnim objektima nije velika. Komunalne službe, inspekcije, javna komunalna preduzeća i vatrogasci spasioci izašli su na teren tokom noći, a od jutros intervenišu na više od 20 lokacija na kojima su prijavljeni različiti problemi usled posledica olujnog vetra. Štete su prijavljene i na teritorijama mesnih zajednica Lukićevo, Lazarevo, Banatski Despotovac, gde je u prekidu snabdevanje električnom energijom ili vodosnabdevanje, kao i u Belom Blatu, Lukinom Selu. Danas će biti zatvoreno za posetioce i gradsko kupalište "Peskara".
 
 
 
U Zrenjaninu je ostalo je dosta polomljenih grana po ulicama koje će se uklanjati u toku dana, ali su ulice generalno prohodne i saobraćaj se redovno odvija. Ono što je bilo vidljivo, a i po prijavama predstavljalo najozbiljniji problem, to se saniralo u toku noći, odmah nakon prolaska nevremena. Elektroprivreda Srbije trenutno ima četiri ekipe na terenu i tokom dana očekuje se stabilizacija snabdevanja električnom energijom na celoj teritoriji Grada Zrenjanina. 
 
 
 
U većini gradskih ulica je velik broj polomljenih grana ili celih stabala, koja su sprečavala saobraćaj pesaka i vozila, ali i potencijalnu opasnost po život jer su na nekim mestima kidane i električne žice. Bili su zakrčeni prilazi gradu iz pravaca Novog  Sada, kod Žabaljskog mosta, odnosno Beograda, gde je drvo palo na put kod restorana "Trofej" kod Stajićeva. Obaveštene su nadležne službe za održavanje puta i saobraćaj je brzo bio ponovo uspostavljen.
 
U blizini zrenjaninske bolnice na kolovoz palo je veće stablo, preko žica i autobuskog stajališta. Kontaktirana je vatrogasna služba i ekipe JKP "Čistoća i zelenilo", koje su očistile saobraćajnicu. Slična situacija sa stablima je bila i na delu obilaznice oko Zrenjanina, od nadvožnjaka pored pogona kompanije "Fulgar" ka "Drekslmajeru".
 
 
 
Stablo je palo na zgradu na Bulevaru Veljka Vlahovića 33, gde su ekipe "Čistoće i zelenila" izašle na teren i uz pomoć korpe sanirale problem. Nema oštećenja na zgradi, osim jednog puknutog prozora.
 
Dosta problema je bilo sa strujnim vodovima širom grada, odnosno pokidanim žicama na javnim površinama. Nadležne službe pristupile su saniranju odmah, u toku noći. Veći problem nastao je u Melencima, kada je pao krov sa objekta "PerSu", pokidao strujne vodove, povukao i banderu, pri čemu je pao i trafo sa iste. Građevinska inspekcija je u toku noći uvela zabranu korišćenja objekta, ogradila deo ulice i obavestila nadležne službe, za dalje delovanje. Taj deo sela do daljnjeg je bez električne energije.
 
Šteta je pričinjena i na gradskom kupalištu "Peskara", gde ima polomljenih stabala i srušenih nosača za suncobrane, sa kojih je oluja odnela trsku. Iz JP "Gradska stambena agencija", koje upravlja kupalištem, saopšteno je da će ono danas biti zatvoreno za posetioce.
 
 
 
 
Službe JKP "Vodovod i kanalizacija" radile su na otpušavanju atmosferske kanalizacije, komunalna milicija obezbeđivala je lokacije do dolaska nadležnih službi za uklanjanje stabala. Na terenu su bile ekipe JKP " Čistoća i zelenilo","Vodovod i kanalizacija, Komunalna milicija, Građevinska i Komunalna inspekcija Gradske uprave, Vatrogasna služba s kojom su službe Grada Zrenjanina imale odličnu saradnju, a  na gradskim ulicama, zajedno s ekipama, bili su i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i direktor JKP " Čistoća i zelenilo" Nemanja Milinković
"Iako je izgledalo da će biti većih posledica, nevreme koje je sinoć zadesilo Zrenjanin nije prouzrokovaalo ozbiljniju materijalnu štetu na javnim objektima, a što je najvažnije, nije bilo povređenih sugrađana. Svi putevi su prohodni, dežurne ekipe su intervenisale u najkraćem mogućem roku i još su na terenu, dok ne budu otlonjene sve posledice nevremena", rekao je jutros gradonačelnik Salapura. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7100/Nevreme_21_07_2023_0.jpg