Невреме у Зрењанину проузроковало бројне проблеме, али без повређених и веће материјалне штете на јавним објектима - отклањају се последице

Невреме које је синоћ захватило Зрењанин и околину проузроковало је бројне проблеме, обарање стабала, нестанке електричне енергије, прекиде и застоје у саобраћају, али што је најважније, према подацима из Ургентног центра, није било интервенција, нити повређених, а причињена материјална штета на јавним објектима није велика. Комуналне службе, инспекције, јавна комунална предузећа и ватрогасци спасиоци изашли су на терен током ноћи, а од јутрос интервенишу на више од 20 локација на којима су пријављени различити проблеми услед последица олујног ветра. Штете су пријављене и на територијама месних заједница Лукићево, Лазарево, Банатски Деспотовац, где је у прекиду снабдевање електричном енергијом или водоснабдевање, као и у Белом Блату, Лукином Селу. Данас ће бити затворено за посетиоце и градско купалиште "Пескара".
 
 
 
У Зрењанину је остало је доста поломљених грана по улицама које ће се уклањати у току дана, али су улице генерално проходне и саобраћај се редовно одвија. Оно што је било видљиво, а и по пријавама представљало најозбиљнији проблем, то се санирало у току ноћи, одмах након проласка невремена. Електропривреда Србије тренутно има четири екипе на терену и током дана очекује се стабилизација снабдевања електричном енергијом на целој територији Града Зрењанина. 
 
 
 
У већини градских улица је велик број поломљених грана или целих стабала, која су спречавала саобраћај песака и возила, али и потенцијалну опасност по живот јер су на неким местима кидане и електричне жице. Били су закрчени прилази граду из праваца Новог  Сада, код Жабаљског моста, односно Београда, где је дрво пало на пут код ресторана "Трофеј" код Стајићева. Обавештене су надлежне службе за одржавање пута и саобраћај је брзо био поново успостављен.
 
У близини зрењанинске болнице на коловоз пало је веће стабло, преко жица и аутобуског стајалишта. Контактирана је ватрогасна служба и екипе ЈКП "Чистоћа и зеленило", које су очистиле саобраћајницу. Слична ситуација са стаблима је била и на делу обилазнице око Зрењанина, од надвожњака поред погона компаније "Фулгар" ка "Дрекслмајеру".
 
 
 
Стабло је пало на зграду на Булевару Вељка Влаховића 33, где су екипе "Чистоће и зеленила" изашле на терен и уз помоћ корпе санирале проблем. Нема оштећења на згради, осим једног пукнутог прозора.
 
Доста проблема је било са струјним водовима широм града, односно покиданим жицама на јавним површинама. Надлежне службе приступиле су санирању одмах, у току ноћи. Већи проблем настао је у Меленцима, када је пао кров са објекта "ПерСу", покидао струјне водове, повукао и бандеру, при чему је пао и трафо са исте. Грађевинска инспекција је у току ноћи увела забрану коришћења објекта, оградила део улице и обавестила надлежне службе, за даље деловање. Тај део села до даљњег је без електричне енергије.
 
Штета је причињена и на градском купалишту "Пескара", где има поломљених стабала и срушених носача за сунцобране, са којих је олуја однела трску. Из ЈП "Градска стамбена агенција", које управља купалиштем, саопштено је да ће оно данас бити затворено за посетиоце.
 
 
 
 
Службе ЈКП "Водовод и канализација" радиле су на отпушавању атмосферске канализације, комунална милиција обезбеђивала је локације до доласка надлежних служби за уклањање стабала. На терену су биле екипе ЈКП " Чистоћа и зеленило","Водовод и канализација, Комунална милиција, Грађевинска и Комунална инспекција Градске управе, Ватрогасна служба с којом су службе Града Зрењанина имале одличну сарадњу, а  на градским улицама, заједно с екипама, били су и градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор ЈКП " Чистоћа и зеленило" Немања Милинковић
"Иако је изгледало да ће бити већих последица, невреме које је синоћ задесило Зрењанин није проузроковаало озбиљнију материјалну штету на јавним објектима, а што је најважније, није било повређених суграђана. Сви путеви су проходни, дежурне екипе су интервенисале у најкраћем могућем року и још су на терену, док не буду отлоњене све последице невремена", рекао је јутрос градоначелник Салапура. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7100/Nevreme_21_07_2023_0.jpg