Oglašen javni uvid u elaborat za izradu Plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13, oko naselja Melenci

Grad Zrenjanin stavio je u petak, 21. jula, na rani javni uvid Plan detaljne regulacije obilaznice državnog puta IB reda broj 13 (na njegovom delu Zrenjanin-Kikinda), oko naseljenog mesta Melenci. Investitor i naručilac projekta su JP “Putevi Srbije”, nosilac izrade plana je Odeljenje za urbanizam - Odsek za urbanizam i prostorno planiranje Gradske uprave Zrenjanin, a plan je izradila beogradska firma “Putinvest” . 
 
U pitanju je značajan projekat i za Grad Zrenjanin, a posebno za Melence, čijom glavnom saobraćajnicom dnevno pređe više stotina teretnih i znatno više putničkih vozila u tranzitu, na državnom putu Beograd - Zrenjanin - Kikinda. Osim izmeštanja tranzita, ovakva obilaznica donosi veću bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, bezbednije kretanje kroz samo selo i smanjenje zagađenja. 
 
 
Planirana trasa obilaznice oko naselja predviđena je sa istočne strane naselja, u dužini od oko 6 kilometara, i prelazi uglavnom preko poljoprivrednog zemljišta, nekategorisanih puteva i kanala. Veza sa sadašnjim magistralnim putem biće ostvarena preko dve kružne raskrsnice, na južnom i severnom ulasku u selo, a planirana je i gradnja treće kružne raskrsnice, približno na sredini naselja, što bi bio novi ulaz u Melence s istoka. 
 
Za obilaznicu je usvojena računska brzina dozvoljena na državnim putevima prvog reda, odnosno od 80 km/čas. 
 
Rani javni uvid održava se u trajanju od 15 dana, zaključno sa 5. avgustom 2023. godine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7099/Melenci_obilaznica_0.jpg