Uručenje donacije iz programa NIS “Zajednici zajedno” za 2022. godinu zrenjaninskoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja “Dr Boško Vrebalov”

Donacija iz programa NIS “Zajednici zajedno”, u vidu ultrazvučnog aparata sa tri sonde, aparata za bojenje preparata za patohistološku dijagnostiku, mikroskopa za očitavanje ćelija grlića materice, dve ginekološke stolice prilagođene i osobama s invaliditetom, CTG aparata i sterilizatora, svečano je danas uručena predstavnicima Opšte bolnice “Dr Đorđe Joanović” i Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu. Ukupna vrednost nabavljene opreme iznosi 10,7 miliona dinara, a uz ovu donaciju kompanija NIS podržala je i projekat sufinansiranja parova u procesu vantelesne oplodnje, koji realizuje Grad Zrenjanin, u iznosu od preko 1,7 miliona dinara.
 
 
 
 
Svečanosti, održanoj u odeljenju za radiologiju Opšte bolnice, prisustvovali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS, gradonačelnik Simo Salapura i direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja, dr Igor Kitaresku i dr Milan Miljuš
 
U ime domaćina, na poseti i donaciji zahvalio se direktor Opšte bolnice dr Kitaresku, istakavši da je NIS donirao velik i značajan poklon, ultrazvučni aparat koji se koristi u oblasti radiologije, ginekologije i neonatologije. Aparat je stavljen u funkciju i po rečima direktora, već je pokazao svoje performanse, jer je jednoj trudnici u 40 nedelji trudnoće brzo i tačno dijagnostikovan zdravstveni problem koji je imala, uspešno je operisana i potom i porođena.
“To je samo jedan od primera u kojima je ovaj ultrazvučni aparat imao veliku ulogu za naše građane”, kazao je dr Kitaresku.
 
 
 
 
Direktor Doma zdravlja Zrenjanin dr Miljuš rekao je da je slogan NIS-a “Budućnost na delu” ustvari ono što ih je sve danas okupilo.
“Što se tiče Doma zdravlja, Grada Zrenjanina, zahvalni smo na ovom programu NIS-a koji traje skoro već 15 godina. Dom zdravlja je, u okviru, njega, za 2022. godinu dobio značajne aparate i opremu, koji će se koristiti u cilju poboljšanja reproduktivnog zdravlja i  povećanja nataliteta”, kazao je dr Miljuš. 
 
Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS, istakao je da je da ta kompanija ostvaruje dugogodišnju uspešnu saradnju s gradom Zrenjaninom.
“Ono što radimo u lokalnoj zajednici za nas nije nije stvar zahvalnosti, već privilegija, jer NIS posluje u ovom gradu, ovde se nalaze naši kapaciteti, bušotine, prodaja derivata, naši radnici su Zrenjaninci i kada radimo nešto za grad, radimo u nekom smislu i za sebe, odnosno za sve nas. Razgovaramo danas i o pravcima buduće saradnje, gde će biti potrebna naša pomoć, verovatno će biti u oblasti obrazovanja, i ponovo zdravstva. Od projekta “Zajednici zajedno” nismo odustajali ni u najtežim vremenima, pre dve - tri godine, a pogotovu ne sada, kad NIS ostvaruje odlične poslovne rezultate. To znači u budućnosti i dalje jačanje saradnje sa zajednicom, uključujući i sa Zrenjaninom, gradom koji je uvek u fokusu našeg poslovanja” poručio je Smirnov. 
 
“Naše partnerstvo se meri delima, a govorimo o ciframa od preko 170 miliona dinara, za blizu 170 projekata koje je NIS realizovao zajedno s ustanovama, institucijama, udruženjima u našem gradu. Model društvene odgovornosti NIS-a je za svaku pohvalu i na njega bi možda trebalo da se ugledaju i neke druge kompanije”, zaključio je gradonačelnik Simo Salapura i istakao jednu bitnu stvar koja NIS ipak izdvaja od ostalih.
“Značajno je to što se ovakve donacije realizuju upravo u zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, što su resursi koji se konstantno moraju unapređivati i osavremenjavati i u kojima su neophodna kontinuirana ulaganja. Čuli smo i ovom prilikom da je svaki dinar uložen u zdravstvo ulaganje u budućnost, a kada govorimo o dinarskoj vrednosti, ovo je značajna donacija u delu pronatalitetne politike koju sprovodi Grad Zrenjanin”. 
 
 
 
 
Pomenuo je još i ozbiljna nedavna ulaganja u zdravstveni sistem Zrenjanina od strane Pokrajine, u iznosu od preko 100 miliona dinara. Između ostalog, urađen je program za podršku kardiološkim pacijentima, a u toku je realizacija jedne kapitalne investicije - izgradnja objekta namenjenog smeštaju magnetne rezonance. 
 
Imajući u vidu da je sve veći broj parova u borbi za potomstvo, kompanija NIS je u želji da nam se rodi što više novih nada, gradu Zrenjaninu pružila finansijsku podršku u iznosu od 1,7 miliona dinara u sprovođenju javnog poziva za podršku parovima u procesu vantelesne oplodnje. Konkurs za parove je još uvek otvoren, a svi parovi više informacija i uputsvo za konkurisanje mogu pronaći u okviru javnog poziva na portalu grada Zrenjanina, odnosno na linku: Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za biomedicinski potpomognutu oplodnju u gradu Zrenjaninu.
 
Tokom današnje posete Opštoj bolnici, gradonačelnik Salapura i zamenik direktora NIS Smirnov održali su i radni sastanak s direktorima bolnice i Doma zdravlja.  
 
Kompanija NIS i Grad Zrenjanin partneri su u okviru programa “Zajednici zajedno” od samog njegovog osnivanja, 2009. godine. Od tada je NIS, samo u Zrenjaninu, podržao 164 projekta, u vrednosti od preko 170 miliona dinara. U 2022. godini, na teritoriji Zrenjanina odobreno je 12,5 miliona dinara za realizaciju projekata opremanja zdravstvenih ustanova, u cilju očuvanja reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta, kao i za podršku u delu finansijske pomoći parovima u procesu vantelesne oplodnje.  
          

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7087/DONACIJA_NIS_BOLNICA_ULTRAZVUK_0.jpg