Уручење донације из програма НИС “Заједници заједно” за 2022. годину зрењанинској Општој болници и Дому здравља “Др Бошко Вребалов”

Донација из програма НИС “Заједници заједно”, у виду ултразвучног апарата са три сонде, апарата за бојење препарата за патохистолошку дијагностику, микроскопа за очитавање ћелија грлића материце, две гинеколошке столице прилагођене и особама с инвалидитетом, ЦТГ апарата и стерилизатора, свечано је данас уручена представницима Опште болнице “Др Ђорђе Јоановић” и Дома здравља “Др Бошко Вребалов” у Зрењанину. Укупна вредност набављене опреме износи 10,7 милиона динара, а уз ову донацију компанија НИС подржала је и пројекат суфинансирања парова у процесу вантелесне оплодње, који реализује Град Зрењанин, у износу од преко 1,7 милиона динара.
 
 
 
 
Свечаности, одржаној у одељењу за радиологију Опште болнице, присуствовали су Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС, градоначелник Симо Салапура и директори Опште болнице и Дома здравља, др Игор Китареску и др Милан Миљуш
 
У име домаћина, на посети и донацији захвалио се директор Опште болнице др Китареску, истакавши да је НИС донирао велик и значајан поклон, ултразвучни апарат који се користи у области радиологије, гинекологије и неонатологије. Апарат је стављен у функцију и по речима директора, већ је показао своје перформансе, јер је једној трудници у 40 недељи трудноће брзо и тачно дијагностикован здравствени проблем који је имала, успешно је оперисана и потом и порођена.
“То је само један од примера у којима је овај ултразвучни апарат имао велику улогу за наше грађане”, казао је др Китареску.
 
 
 
 
Директор Дома здравља Зрењанин др Миљуш рекао је да је слоган НИС-а “Будућност на делу” уствари оно што их је све данас окупило.
“Што се тиче Дома здравља, Града Зрењанина, захвални смо на овом програму НИС-а који траје скоро већ 15 година. Дом здравља је, у оквиру, њега, за 2022. годину добио значајне апарате и опрему, који ће се користити у циљу побољшања репродуктивног здравља и  повећања наталитета”, казао је др Миљуш. 
 
Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС, истакао је да је да та компанија остварује дугогодишњу успешну сарадњу с градом Зрењанином.
“Оно што радимо у локалној заједници за нас није није ствар захвалности, већ привилегија, јер НИС послује у овом граду, овде се налазе наши капацитети, бушотине, продаја деривата, наши радници су Зрењанинци и када радимо нешто за град, радимо у неком смислу и за себе, односно за све нас. Разговарамо данас и о правцима будуће сарадње, где ће бити потребна наша помоћ, вероватно ће бити у области образовања, и поново здравства. Од пројекта “Заједници заједно” нисмо одустајали ни у најтежим временима, пре две - три године, а поготову не сада, кад НИС остварује одличне пословне резултате. То значи у будућности и даље јачање сарадње са заједницом, укључујући и са Зрењанином, градом који је увек у фокусу нашег пословања” поручио је Смирнов. 
 
“Наше партнерство се мери делима, а говоримо о цифрама од преко 170 милиона динара, за близу 170 пројеката које је НИС реализовао заједно с установама, институцијама, удружењима у нашем граду. Модел друштвене одговорности НИС-а је за сваку похвалу и на њега би можда требало да се угледају и неке друге компаније”, закључио је градоначелник Симо Салапура и истакао једну битну ствар која НИС ипак издваја од осталих.
“Значајно је то што се овакве донације реализују управо у здравственим и образовним установама, што су ресурси који се константно морају унапређивати и осавремењавати и у којима су неопходна континуирана улагања. Чули смо и овом приликом да је сваки динар уложен у здравство улагање у будућност, а када говоримо о динарској вредности, ово је значајна донација у делу пронаталитетне политике коју спроводи Град Зрењанин”. 
 
 
 
 
Поменуо је још и озбиљна недавна улагања у здравствени систем Зрењанина од стране Покрајине, у износу од преко 100 милиона динара. Између осталог, урађен је програм за подршку кардиолошким пацијентима, а у току је реализација једне капиталне инвестиције - изградња објекта намењеног смештају магнетне резонанце. 
 
Имајући у виду да је све већи број парова у борби за потомство, компанија НИС је у жељи да нам се роди што више нових нада, граду Зрењанину пружила финансијску подршку у износу од 1,7 милиона динара у спровођењу јавног позива за подршку паровима у процесу вантелесне оплодње. Конкурс за парове је још увек отворен, а сви парови више информација и упутсво за конкурисање могу пронаћи у оквиру јавног позива на порталу града Зрењанина, односно на линку: Јавни позив за остваривање права на финансијску помоћ за биомедицински потпомогнуту оплодњу у граду Зрењанину.
 
Током данашње посете Општој болници, градоначелник Салапура и заменик директора НИС Смирнов одржали су и радни састанак с директорима болнице и Дома здравља.  
 
Компанија НИС и Град Зрењанин партнери су у оквиру програма “Заједници заједно” од самог његовог оснивања, 2009. године. Од тада је НИС, само у Зрењанину, подржао 164 пројекта, у вредности од преко 170 милиона динара. У 2022. години, на територији Зрењанина одобрено је 12,5 милиона динара за реализацију пројеката опремања здравствених установа, у циљу очувања репродуктивног здравља и повећања наталитета, као и за подршку у делу финансијске помоћи паровима у процесу вантелесне оплодње.  
          

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7087/DONACIJA_NIS_BOLNICA_ULTRAZVUK_0.jpg