Važni delovi opreme za predtretman vode - DAF sistem - dopremljeni danas na gradilište postrojenja u Zrenjaninu

Nastavljaju se građevinski radovi na proširenju postrojenja za preradu vode za piće u Zrenjaninu, a dva šlepera, nešto kasnije i još tri, danas su dopremili važne delove opreme koja će biti ugrađena u deo Fabrike vode u kom će se vršiti predtretman vode. Dolasku delova opreme, pojedinačne težine 11 tona i dužine preko 10 metara, prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura
 
 
 
 
O opremi koja je upravo stigla na gradilište, govorio je menadžer Fabrike vode Aleksandar Savin:
“Planirani radovi u ovom delu proširenja postrojenja ušli su u drugu polovinu, trenutno se radi gornja ploča rezervoara za prerađenu vodu, a u toku je i izrada ploče za novu opremu koja je stigla pre tri nedelje - degazatore i danas - DAF sistem, koji ćemo koristiti na predtretmanu, tako da bi voda, prerađena u ovom delu, trebalo da bude značajno oslobođena boje, organske materije, arsena. Oprema koja je dopremljena danas stigla je iz Španije, proizvođača “Sigma” iz Đirone, specijalizovanog za proizvodnju i izgradnju prefabrikovanih elemenata ove namene. Imaćemo dva takva elementa, kojima će se upravljati nezavisno i njihovu ugradnju, postavljanje na predviđeno mesto, očekujem u naredne tri do četiri nedelje”, objasnio je Savin. 
 
Radovi na rekonstrukciji postrojenja za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu deo su ugovora koji je potpisan u Vladi Republike Srbije, između Kompanije Metito Utilities Ltd, Ujedinjeni Arapski Emirati i Grada Zrenjanina. 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7098/FABRIKA_VODE_JOS_OPREME_JUL_2023_0.jpg