Završen tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu “Bagljaš 2023” - najuspešnija ekipa SAS BMT LUX

Finalnim mečevima, proglašenjem najboljih pojedinaca i ekipa i dodelom priznanja, završen je ovogodišnji Letnji turnir u malom fudbalu “Bagljaš”, koji se tradicionalno održava na otvorenom terenu OŠ “Petar Petrović Njegoš”, već pune 23 godine. Finalnoj večeri prisustvovalo je skoro hiljadu gledalaca, među njima i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je uručio pehare i nagradne čekove najuspešnijim ekipama. Takođe, gradonačelniku je uručena i plaketa u znak zahvalnosti za podršku organizaciji turnira, od strane potpredsednika Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Branislava Pandurova.
 
 
 
 
 
Pobednik u seniorskoj konkurenciji je ekipa SAS BMT LUX iz Zrenjanina, koja je u finalu savladala ekipu Agrovet AS Radić rezultatom 2:0. Uz pehar, pobedničkoj ekipi pripala je i novčana nagrada u iznosu od 300.000 dinara, dok je drugoplasirana ekipa nagrađena iznosom od 200.000 dinara. 
 
Treće mesto zauzela je ekipa Đuka Plast, koja je savladala ekipu JKP “Čistoća i zelenilo” u meču humanitarnog karaktera, s obzirom da je dobijeni iznos od 50.000 dinara uplaćen za lečenje mališana Tare i Ognjena. 
 
 
 
 
 
Pobedničkoj ekipi pripalo je još jedno priznanje, jer je u njoj nastupao i najbolji igrač turnira, Igor Aranitović. Najbolji strelac je Boško Kvrgić, a golman Stefan Rodić
 
U mlađim kategorijama pobednici su ekipe “Julci” (pioniri), “Restoran Klas” (stariji juniori) i “NB Komerc” (mlađi juniori). 
 
Tokom dve nedelje turnira odigrano je 89 utakmica i postignuto 358 golova, a nastupilo je ukupno 37 ekipa - 14 u seniorskoj i 23 u mlađim kategorijama, sa ukupno oko 500 igrača. Turnir je, kao i prethodnih godina, uspešno organizovao Fudbalski savez grada Zrenjanina, uz podršku lokalne samouprave i sponzora. 
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7090/BAGLJAS_2023_FUNALE_0.jpg