Gradonačelnik obišao radove na rekonstrukciji trase vrelovoda u naselju Ruža Šulman – kompletna zamena toplovodne mreže u tom naselju

Gradonačelnik Simo Salapura obišao je danas, zajedno sa svojim saradnicima – pomoćnikom Rajkom Kapelanom i zamenikom Sašom Santovcem radove na rekonstrukciji trase vrelovoda u naselju „Ruža Šulman“.

 

 

Tom prilikom razgovarao je i sa direktorom JKP „Gradska toplana“ Žarkom Đuričićem koji ga je upoznao sa dinamikom radova i planovima tog preduzeća u narednom periodu.
Gradonačelnik je rekao da ukupna ulaganja u zamenu toplovodne mreže, sredstvima javno komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ u 2022. i 2023. godini iznose približno 40 miliona dinara.

- Ukupno će biti zamenjen kilometar i po toplovodne mreže, naime, jedan deo biće zamenjen, dok će u na pojedinim mestima biti izgrađena nova toplovodna mreža. Posebno nas raduje što ćemo tokom jeseni imati priključenje četiri objekta kolektivnog stanovanja sa preko sto pedeset stanova na toplovodnu mrežu, a to pokazuje da je „Gradska Toplana“ siguran snabdevač toplotnom energijom – objasnio je gradonačelnik.

 

 


Ocenio je da se, nakon nepopularnih, ali neophodnih povećanja cena grejanja u našem gradu, sistem stabilizovao i da se sada, uz još jednu manju investiciju u naselju „Ruža Šulman“, završava kompletna zamena toplovodne mreže.

-Istakao bih i da smo prošle godine imali plan konsolidacije javnog preduzeća, kako bi mogli sopstvenim sredstvima da realizuju nove investicije, i ono  to sada radi. Kada sam rekao da imamo 150 novih priključaka, to umnogome doprinosi boljem funkcionisanju preduzeća, a javljaju se i novi investitori koji grade zgrade koje će takođe biti priključene na sistem daljinskog grejanja. Ipak, moramo razgovarati i o tome da na tržištu imamo najavljeno korigovanje cena na gore, i struje i energenata, zato razgovaramo i o tome kako i na koji način, u najmanjoj meri, povećati cenu grejanja, a ostati na dobrom nivou usluge prema krajnjim korisnicima – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

 


Ukazao je i da je važno razgovarati i o uštedi energije i da „Gradska toplana“ ima plan sa zajednicama kolektivnog stanovanja kako i na koji način se može unaprediti sistem grejanja  u našem gradu.

Portparol „Gradske toplane“ Galina Laković objasnila je da to preduzeće trenutno vrši rekonstrukciju trase u naselju „Ružu Šulman“ u dužini od 170 metara.
- Svi radovi vrše se radi sigurnijeg i stabilnijeg snabdevanja toplotnom energijom, kao i da bi se izbegle potencijalne havarije ili gubici u toku same grejne sezone. Takođe, u planu su i radovi u naselju D3, a javnost će svakako biti obaveštena o tome kada će radovi početi i do kada će trajati.  Ovde konkretno u naselju „Ružu Šuman“ ostaje nezavršen samo deo oko dečijeg vrtića tako da će radovi biti završeni sigurno i pre zakazanog roka što bi bilo do početka same grejne sezone – rekla je ona.

 

 

Kada je reč o priključenju novih zgrada na sistem daljinskog grejanja, to su objekti  u ulicama Koče Kolarova i Toše Jovanović.
Kako je navela Galina Laković u ulici Koče Kolarova predviđeni su radovi na trasi dužine 330 metara, a u ulici Toše Jovanović u dužini od 220 metara.
Ona je uputila apel korisnicima daljinskog grejanja da ugrade delitelje u svojim stanovima, jer oni omogućuju uštedu toplotne energije, a samim tim i uštedu prilikom plaćanja računa za određene mesece.

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7130/RADOVI_TOPLOVOD_RUZA_SULMAN_00.jpg