Naše reprezentativke, zajedno s decom iz škole "Servo Mihalj" i RK "Lehel", promovisale rukomet i najavile utakmicu Srbija - Bugarska

Reprezentativke Srbije u rukometu Aleksandra Stamenić i Teodora Majkić, kao i predstavnici Stručnog štaba reprezentacije, Rukometnog saveza Srbije i sportskih asocijacija grada Zrenjanina, posetili su danas Mužlju i na terenu Rukometnog kluba "Lehel" najavili utakmicu Srbija - Bugarska, koja se u sredu igra u Zrenjaninu. 
 
 
 
 
Bila je to sjajna prilika da se, zajedno s decom iz osnovne škole "Servo Mihalj", bazom tog zrenjaninskog kluba, promoviše rukometni sport, ali i da se na najlepši način najavi kvalifikacioni meč naše reprezentacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Devojčice koje treniraju u "Lehelu" demonstrirale su rukometno umeće na terenu rame uz rame s reprezentativnim igračicama, što će im biti podstrek za dalje bavljenje sportom, ali i ostati kao lepa uspomena na meč čiji je Zrenjanin za dva dana domaćin. 
 
Stručni štab reprezentacije predvodili  su ovom prilikom Željko Radojević, rukovodilac sektora sporta Rukometnog saveza Srbije, Dušan Živković, marketing menadžer RSS i vršilac dužnosti direktora Arkus lige i Jovan Novaković, kondicioni trener, a prisustvovali su i predstavnici Saveza za školski sport Vojvodine, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Saveza za školski sport grada Zrenjanina.
 
 
 
 
Reprezentativka Srbije  Aleksandra Stamenić istakla je da ovakve promocije ne znače samo devojčicama koje su imale priliku da igraju zajedno s našim najboljim igračicama, već i njoj i njenoj saigračici.
- Bitno je da se s decom dobro radi, da se to vidi, prikaže i promoviše. Posle samo nekoliko minuta provedenih na terenu s devojčicama iz ovog kluba primetan je i taj njihov rad i želja i trud i zaista su deca odlična, sigurno je da među njima ima i talenata. Što se tiče naše utakmice u sredu, ekipa je podmlađena, ali radimo, treniramo, spremamo se za taj nastup, bitno je kako ćemo ga otvoriti i ja se nadam najboljem. Naš cilj je sigurno plasman na Evropsko prvenstvo - istakla je Stamenić. 
 
 
 
Teodora Majkić takođe je izrazila zadovoljstvo zbog današnje posete RK "Lehel", podsetivši se da je i ona, kao devojčica, s nestrpljenjem dočekivala reprezentativke u svom gradu.
-   Mislim da je to važno i za njih i za nas, nas dve pripadamo nekom "mlađem pogonu" reprezentacije i za nas je ovakva promocija značajna. Najbitnija nam je prva utakmica u ovakvom sastavu, očekivanja su uvek najviša, mi se maksimalno pripremamo, uigravamo novi tim i mislim da će to sve ići kako treba - prenela je svoje utiske Majkić.
 
Na kraju današnje revije rukometa u Mužlji, marketing menadžer Rukometnog saveza Srbije Dušan Živković pozvao je učenike OŠ "Servo Mihalj" i sve ljubitelje rukometa i sporta da u sredu, 11. oktobra, u 18 časova, dođu u zrenjaninsku "Kristalnu dvoranu" i pomognu našim devojkama da savladaju Bugarsku, u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7211/PROMOCIJA_RUKOMETA_LEHEL_0.jpg