Наше репрезентативке, заједно с децом из школе "Серво Михаљ" и РК "Лехел", промовисале рукомет и најавиле утакмицу Србија - Бугарска

Репрезентативке Србије у рукомету Александра Стаменић и Теодора Мајкић, као и представници Стручног штаба репрезентације, Рукометног савеза Србије и спортских асоцијација града Зрењанина, посетили су данас Мужљу и на терену Рукометног клуба "Лехел" најавили утакмицу Србија - Бугарска, која се у среду игра у Зрењанину. 
 
 
 
 
Била је то сјајна прилика да се, заједно с децом из основне школе "Серво Михаљ", базом тог зрењанинског клуба, промовише рукометни спорт, али и да се на најлепши начин најави квалификациони меч наше репрезентације за Европско првенство 2024. године. Девојчице које тренирају у "Лехелу" демонстрирале су рукометно умеће на терену раме уз раме с репрезентативним играчицама, што ће им бити подстрек за даље бављење спортом, али и остати као лепа успомена на меч чији је Зрењанин за два дана домаћин. 
 
Стручни штаб репрезентације предводили  су овом приликом Жељко Радојевић, руководилац сектора спорта Рукометног савеза Србије, Душан Живковић, маркетинг менаџер РСС и вршилац дужности директора Аркус лиге и Јован Новаковић, кондициони тренер, а присуствовали су и представници Савеза за школски спорт Војводине, Спортског савеза града Зрењанина и Савеза за школски спорт града Зрењанина.
 
 
 
 
Репрезентативка Србије  Александра Стаменић истакла је да овакве промоције не значе само девојчицама које су имале прилику да играју заједно с нашим најбољим играчицама, већ и њој и њеној саиграчици.
- Битно је да се с децом добро ради, да се то види, прикаже и промовише. После само неколико минута проведених на терену с девојчицама из овог клуба приметан је и тај њихов рад и жеља и труд и заиста су деца одлична, сигурно је да међу њима има и талената. Што се тиче наше утакмице у среду, екипа је подмлађена, али радимо, тренирамо, спремамо се за тај наступ, битно је како ћемо га отворити и ја се надам најбољем. Наш циљ је сигурно пласман на Европско првенство - истакла је Стаменић. 
 
 
 
Теодора Мајкић такође је изразила задовољство због данашње посете РК "Лехел", подсетивши се да је и она, као девојчица, с нестрпљењем дочекивала репрезентативке у свом граду.
-   Мислим да је то важно и за њих и за нас, нас две припадамо неком "млађем погону" репрезентације и за нас је оваква промоција значајна. Најбитнија нам је прва утакмица у оваквом саставу, очекивања су увек највиша, ми се максимално припремамо, уигравамо нови тим и мислим да ће то све ићи како треба - пренела је своје утиске Мајкић.
 
На крају данашње ревије рукомета у Мужљи, маркетинг менаџер Рукометног савеза Србије Душан Живковић позвао је ученике ОШ "Серво Михаљ" и све љубитеље рукомета и спорта да у среду, 11. октобра, у 18 часова, дођу у зрењанинску "Кристалну дворану" и помогну нашим девојкама да савладају Бугарску, у првом колу квалификација за ЕУРО 2024. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7211/PROMOCIJA_RUKOMETA_LEHEL_0.jpg