Rezultati ovogodišnjeg konkursa NIS “Zajednici zajedno”: za šest školskih ustanova na teritoriji grada i Tehnički fakultet opredeljeno 16 miliona dinara

Jubilarni programski ciklus, kojim kompanija NIS obeležava 15 godina svog društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, usmeren je na unapređenje uslova za obrazovanje i  na podršku projektima osnovnih i srednjih škola u domenu osavremenjivanja nastavnog procesa i infrastrukture objekata, kao i projektima naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova, u cilju unapređenja infrastrukturnih i inovacionih kapaciteta naučnih ustanova.
 
 
Ove godine povećana su i sredstva koja NIS namenski izdvaja za Grad Zrenjanin i sada je ta kompanija opredelila 16 miliona dinara, a biće usmerena za projekte u sedam školskih i visokoškolskih ustanova:
1. OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Zrenjanin - Unapređenje uslova za rad i izvođenje nastave zamenom 30 prozora na objektu škole u kojoj stolarija nije menjana od 1973. godine kada je škola i izgrađena, i to u svim učionicama, kancelarijama stručnih saradnika, školskoj biblioteci, toaletima i hodnicima.
Opredeljena sredstva: 3.021.750,00 din.
 
2. OŠ „Stevan Knićanin“ Knićanin - Sanacija 450 kvadratnih metara fasade (pripremni, izolatorski, zidarski i molerski radovi) u cilju rešavanja pitanja bezbednosti svih korisnika škole, energetske efikasnosti, ali i doprinosa lepšoj slici sela, jer se radi o školi koja je centar kulturnih, obrazovnih i sportskih događaja u ovoj zajednici.
3.591.180,00 din.
 
3. OŠ ,,Sveti Sava“ Stajićevo - Zamena 17 prozora u delu škole u kome se nalaze tri učionice i obavlja nastava fizičkog vaspitanja, čime se značajno doprinosi energetskoj efikasnosti objekta, podizanju bezbednosti učenika i zaposlenih, kao i unapređenju uslova za izvođenje same nastave.
2.120.665,00 din.
 
4. OŠ „Žarko Zrenjanin“ Zrenjanin - Zamena stolarije na uličnoj strani objekta škole koja datira od same gradnje školske zgrade 1980. godine i koja nije menjana od tog perioda, ugradnjom novih PVC prozora i vrata što će znajačno uticati na energetsku efikasnost i uštedu u grejanju, zvučnu izolaciju sa ulične strane zgrade, a ujedno i sprečavati prokišnjavanje.
1.163.300,00 din.
 
5. Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ Zrenjanin - Opremanja kabineta za izvođenje laboratorijskih vežbi iz predmeta Osnove elektrotehnike 1 i Osnove elektrotehnike 2. 
2.221.789,00 din.
 
6. Tehnička škola Zrenjanin - Zamena spoljašnje stolarije u vidu 33 prozora za računarski kabinet, specijalizovani kabinet za saobraćaj, svlačionice fiskulturne sale, toalete i hodnik.
1.219.376,00 din.
 
7. Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ Zrenjanin - Nabavka specijalizovane opreme za izvođenje naučnih istraživanja u laboratoriji za industrijski IoT (LABIIoT).
2.661.940,00 din. 
 
Ovim se nastavljaju brojne aktivnosti koje Grad Zrenjanin, u saradnji s Pokrajinom, Republikom i društveno odgovornim kompanijama, realizuje u cilju poboljšanja uslova za odvijanje nastave i boravak učenika u školama, unapređenja energetske efikasnosti i opremanja kabineta savremenim nastavnim sredstvima i opremom. 
 
Takođe, kompanija NIS, kroz ovogodišnji ciklus “Zajednici zajedno”, odlučila je da sredstva u iznosu od 144,5 miliona dinara usmeri upravo u oblast nauke i obrazovanja i biće raspoređena na 13 lokalnih samouprava u Srbiji obuhvaćenih tim programom NIS-a. 
 
Grad Zrenjanin uključen je u program “Zajednici zajedno” od samog početka, 2009. godine. Od tada je NIS na teritoriji našeg grada podržao 164 različita projekta, u vrednosti od preko 170 miliona dinara. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7234/NIS_15_god_Zajednici_zajedno_0.jpg