Резултати овогодишњег конкурса НИС “Заједници заједно”: за шест школских установа на територији града и Технички факултет опредељено 16 милиона динара

Јубиларни програмски циклус, којим компанија НИС обележава 15 година свог друштвено одговорног програма „Заједници заједно“, усмерен је на унапређење услова за образовање и  на подршку пројектима основних и средњих школа у домену осавремењивања наставног процеса и инфраструктуре објеката, као и пројектима научно-истраживачких организација и научно-технолошких паркова, у циљу унапређења инфраструктурних и иновационих капацитета научних установа.
 
 
Ове године повећана су и средства која НИС наменски издваја за Град Зрењанин и сада је та компанија определила 16 милиона динара, а биће усмерена за пројекте у седам школских и високошколских установа:
1. ОШ „Петар Петровић Његош“ Зрењанин - Унапређење услова за рад и извођење наставе заменом 30 прозора на објекту школе у којој столарија није мењана од 1973. године када је школа и изграђена, и то у свим учионицама, канцеларијама стручних сарадника, школској библиотеци, тоалетима и ходницима.
Опредељена средства: 3.021.750,00 дин.
 
2. ОШ „Стеван Книћанин“ Книћанин - Санација 450 квадратних метара фасаде (припремни, изолаторски, зидарски и молерски радови) у циљу решавања питања безбедности свих корисника школе, енергетске ефикасности, али и доприноса лепшој слици села, јер се ради о школи која је центар културних, образовних и спортских догађаја у овој заједници.
3.591.180,00 дин.
 
3. ОШ ,,Свети Сава“ Стајићево - Замена 17 прозора у делу школе у коме се налазе три учионице и обавља настава физичког васпитања, чиме се значајно доприноси енергетској ефикасности објекта, подизању безбедности ученика и запослених, као и унапређењу услова за извођење саме наставе.
2.120.665,00 дин.
 
4. ОШ „Жарко Зрењанин“ Зрењанин - Замена столарије на уличној страни објекта школе која датира од саме градње школске зграде 1980. године и која није мењана од тог периода, уградњом нових ПВЦ прозора и врата што ће знајачно утицати на енергетску ефикасност и уштеду у грејању, звучну изолацију са уличне стране зграде, а уједно и спречавати прокишњавање.
1.163.300,00 дин.
 
5. Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ Зрењанин - Опремања кабинета за извођење лабораторијских вежби из предмета Основе електротехнике 1 и Основе електротехнике 2. 
2.221.789,00 дин.
 
6. Техничка школа Зрењанин - Замена спољашње столарије у виду 33 прозора за рачунарски кабинет, специјализовани кабинет за саобраћај, свлачионице фискултурне сале, тоалете и ходник.
1.219.376,00 дин.
 
7. Технички факултет „Михајло Пупин“ Зрењанин - Набавка специјализоване опреме за извођење научних истраживања у лабораторији за индустријски IoT (LABIIoT).
2.661.940,00 дин. 
 
Овим се настављају бројне активности које Град Зрењанин, у сарадњи с Покрајином, Републиком и друштвено одговорним компанијама, реализује у циљу побољшања услова за одвијање наставе и боравак ученика у школама, унапређења енергетске ефикасности и опремања кабинета савременим наставним средствима и опремом. 
 
Такође, компанија НИС, кроз овогодишњи циклус “Заједници заједно”, одлучила је да средства у износу од 144,5 милиона динара усмери управо у област науке и образовања и биће распоређена на 13 локалних самоуправа у Србији обухваћених тим програмом НИС-а. 
 
Град Зрењанин укључен је у програм “Заједници заједно” од самог почетка, 2009. године. Од тада је НИС на територији нашег града подржао 164 различита пројекта, у вредности од преко 170 милиона динара. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7234/NIS_15_god_Zajednici_zajedno_0.jpg