Šesti naučno-stručni Simpozijum sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema“ biće održan u našem gradu od 25. do 27. oktobra

Šesti naučno-stručni Simpozijum sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema“ biće održan u našem gradu od 25. do 27. oktobra, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući.
Simpozijum se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

 

 

Prisutne je u ime Grada Zrenjanina pozdravio pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan koji je učesnicima skupa poželeo dobrodošlicu i istakao da Grad godinama unazad podržava ovaj događaj budući da je reč o značajnom skupu koji okuplja stručnjake ne samo iz naše zemlje već i inostranstva, ali i veliki broj malih pivara.

 


Prof. dr Radovan Pejanović, predsednik organizacionog odbora rekao je da ovaj naučno – stručni skup treba da bude na ponosi svih koji se bave naučno – istraživačkim radom, ali i lokalne zajednice.
- Za pohvalu je da jedna lokalna zajednica, u ovom slučaju Zrenjanin, tako vrlo korektno, vrlo razumno podržava naučno-stručni simpozijum. To je za dobrobit i Zrenjanina, a i naučnih istraživača i dobar je primer kako nauka može dobro da sarađuje sa lokalnom zajednicom, kao i sa biznisom, odnosno sa sektorom privrede, jer ćemo imati mnogo, posebno malih i srednjih pivara koji će  doći – rekao je Pejanović.

 

 

Prof. dr Viktor Nedović, predsednik naučnog odbora Simpozijuma kazao je da Simpozijum okuplja veliki broj stručnjaka iz Srbije i drugih država i da je prijavljen najveći broj radova do sada, njih oko trideset.
- Imamo učesnike iz udaljenih destinacija, vodećih instituta iz Kine, njihovog Nacionalnog instituta za fermentacione tehnologije, dela koji se bavi pivarstvom, a koji su bili naši dragi gosti i proše godine. Iz bližeg okruženja, imamo učesnike iz Bugarske, Hrvatske, Slovenije. Ono što je važno pomenuti jeste da se broj učesnika iz ovih država povećava, odnosno da to više nisu pojedinačne, već veći broj različitih institucija i veći broj učesnika iz tih ih pojedinačnih institucija sa različitim i zanimljivim temama– rekao je Nedović,

 


 
Simpozijum se održava u Hotelu „Vojvodina“.
Suorganizatori su Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Zrenjanina, Udruženje prehrambenih tehnologa Srbije iz Beograda, Turistička organizacija grada Zrenjanina i Turistička agencija Karavan.

 


 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7230/Simpozijum_2023_00.jpg