Шести научно-стручни Симпозијум са међународним учешћем "Пиво, пиварске сировине и опрема“ биће одржан у нашем граду од 25. до 27. октобра

Шести научно-стручни Симпозијум са међународним учешћем "Пиво, пиварске сировине и опрема“ биће одржан у нашем граду од 25. до 27. октобра, најављено је на конференцији за новинаре одржаној у Градској кући.
Симпозијум се организује под покровитељством Града Зрењанина, у организацији Института за ратарство и повртарство Нови Сад, Института од националног значаја за Републику Србију.

 

 

Присутне је у име Града Зрењанина поздравио помоћник градоначелника Рајко Капелан који је учесницима скупа пожелео добродошлицу и истакао да Град годинама уназад подржава овај догађај будући да је реч о значајном скупу који окупља стручњаке не само из наше земље већ и иностранства, али и велики број малих пивара.

 


Проф. др Радован Пејановић, председник организационог одбора рекао је да овај научно – стручни скуп треба да буде на поноси свих који се баве научно – истраживачким радом, али и локалне заједнице.
- За похвалу је да једна локална заједница, у овом случају Зрењанин, тако врло коректно, врло разумно подржава научно-стручни симпозијум. То је за добробит и Зрењанина, а и научних истраживача и добар је пример како наука може добро да сарађује са локалном заједницом, као и са бизнисом, односно са сектором привреде, јер ћемо имати много, посебно малих и средњих пивара који ће  доћи – рекао је Пејановић.

 

 

Проф. др Виктор Недовић, председник научног одбора Симпозијума казао је да Симпозијум окупља велики број стручњака из Србије и других држава и да је пријављен највећи број радова до сада, њих око тридесет.
- Имамо учеснике из удаљених дестинација, водећих института из Кине, њиховог Националног института за ферментационе технологије, дела који се бави пиварством, а који су били наши драги гости и проше године. Из ближег окружења, имамо учеснике из Бугарске, Хрватске, Словеније. Оно што је важно поменути јесте да се број учесника из ових држава повећава, односно да то више нису појединачне, већ већи број различитих институција и већи број учесника из тих их појединачних институција са различитим и занимљивим темама– рекао је Недовић,

 


 
Симпозијум се одржава у Хотелу „Војводина“.
Суорганизатори су Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду, Висока техничка школа струковних студија из Зрењанина, Удружење прехрамбених технолога Србије из Београда, Туристичка организација града Зрењанина и Туристичка агенција Караван.

 


 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7230/Simpozijum_2023_00.jpg