Uručeno još četrdeset auto – sedišta za bebe rođene u zrenjaninskom porodilištu – ove godine povećan broj, dodeljeno ukupno 250 sedišta

Akcija dodele auto-sedišta za bebe rođene ove godine u zrenjaninskom porodilištu nastavljena je danas u Baroknoj Sali Gradske kuće  i tom prilikom dodeljeno je još 40 sedišta.
Tu akciju, tradicionalno, već deset godina, organizuju Grad Zrenjanin i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

 

 

Dodela auto-sedišta za bebe, osim s aspekta sigurnosti i povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, predstavlja i pomoć Grada Zrenjanina u ostvarivanju roditeljstva, te se svrstava i u mere pronatalitetne politike.

 

 

Poželevši dobrodošlicu roditeljima, gradonačelnik Simo Salapura ponovo je istakao da je ovo jedan od najlepših događaja i da je današnjom podelom sedišta završena ovogodišnja akcija u sklopu koje dodeljeno ukupno 250 sedišta. 
- Pre dve godine taj broj je iznosio 60, ono što smo još uradili kada su u pitanju mere pronatalitetne politike, na sednici Skupštine grada Zrenjanina doneli smo odluku o isplati jednokratne novčane pomoći porodiljama sa teritorije grada Zrenjanina koja će od 1. januara 2024. godine biti uvećana za 20 procenata. Naime, prvorođenim bebama će od strane grada pripadati po 60 hiljada dinara, dok će za svako naredno dete taj iznos biti po 45 hiljada dinara – rekao je gradonačelnik. 

 

 

On je najavio da će sutra, po prvi put biti dodeljeni prigodni zlatnici  deci koja su rođena prošle godine na Praznik grada, 17 novembar, a koji ove godine slave prvi rođendan i koji će takođe biti gosti Gradske kuće. 
- Ono što je važno i na čemu radimo jeste izgradnja novog vrtića za jaslene grupe na Bagljašu, projektno – tehnička dokumentacija je završena i očekujemo da na proleće krenu radovi na izgradnji tog vrtića – rekao je gradonačelnik Salapura i zahvalivši roditeljima na dolasku poželeo da uživaju sa svojom decom.

 


Član Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Zrenjanina Mirko Petrović i Marina Spasić iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije održali su predavanje roditeljima o značaju korišćenja auto sedišta i njihovom pravilnom postavljanju i upotrebi.

 

 

Više fotografija biće dostupno na FB stranici Grada Zrenjanina.

 


 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7266/DODELA_AUTO_SEDISTA_NOVEMBAR_2023_001.jpg