Gradonačelnik uručio ugovore mladim preduzetnicima koji su ostvarili pravo na osnovu javnog konkursa za ekonomsko osnaživanje mladih, iz budžeta izdvojeno 3 miliona dinara

Gradonačelnik Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući, u prisustvu svojih saradnika, ugovore mladim preduzetnicima iz našeg grada koji su ostvarili pravo na osnovu javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u  2023. godini.

 


Kako je naveo, za tu namenu je izdvojeno 3 miliona dinara, a pravo  je ostvarilo je 17 mladih preduzetnika sa teritorije našeg grada i podsetio da je ovo druga godina zaredom kako se raspisuje takav konkurs.
- Ukoliko bude postojala zainteresovanost sredstva za razvoj omladinskog preduzetništva će naredne godine biti povećana, kao što je to slučaj bio kada smo nedavno dodelili ugovore za žensko preduzetništvo i kada smo umesto planiranih pet izdvojili 8,1 milion dinara -  rekao je gradonačelnik.

 


Mladima je poručio da se obrate Gradu Zrenjaninu pre svega kada je reč o povezivanju, savetovanju i promociji njihovih biznisa.
- Kada su u pitanju ovakvi programi napomenuo bih da smo za žensko preduzetništvo do sada imali 55 dobitnica sredstava od grada Zrenjanina i po prvi put ove godine za stare zanate izdvojili smo sredstva za sedam podsticaja. Kada je reč o mladima ideja je da promovišemo njihov biznis i ideje i da ih podstaknemo na povezivanje i umrežavanje kroz Opšte udruženje preduzetnika i Uniju poslodavaca Zrenjanin, kao i kroz Regionalni centar za razvoj Banat i logističku podršku jedinice lokalne samouprave kako bi razvili svoje biznise i biznis planove – rekao je gradonačelnik Simo Salapura uputivši im čestitke povodom predstojećih praznika i uspeh u poslovanju.

 


 
Izabela Balint Markov izvršna direktorka Udruženja poslodavaca Srbije – Zrenjanin istakla je da su danas, kada imamo moderne tehnologije i sve mogućnosti za lako komuniciranje s ljudima, direktni kontakti i skupovi na temu preduzetništva veoma važni.
- Unija poslodavaca i Opšte udruženje preduzetnika redovno organizuju predavanja, sajmove i događaje, a sve to je važno jer je taj direktan kontakt vam može pomoći ne samo u plasiranju proizvoda, već i u rešavanju određenih problema. Iskoristite te mogućnosti i kapacitete kako bi ste , između ostalog napravili i svoju mrežu – navela je Izabela Balint Markov. 

 

 

Jedna od preduzetnica koja je učestvovala i ostvarila pravo na bespovratna sredstva je i Aleksandra Grujić preduzetnica sportskog i rekreativnog obrazovanja „Skil fitnes“ koja je rekla da će sredstva dobijena od Grada Zrenjanina uložiti u usavršavanje svog poslovanja.
Milan Kutlašić, fizioterapeut iz Ambulante za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju „Fizio progres“ kazao je da će dobijenim sredstvima unaprediti kvalitet usluga koje pružaju, konkretno biće nabavljen laser najnovije generacije.

 


Inače, pravo za podnošenje prijava imali su mali i mikro privredni subjekti i preduzetnici starosti do 35 godina - rođeni od 1988. godine pa nadalje.
Program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina u 2023. godini kao prioritet ima podršku omladinskom preduzetništvu jer ono predstavlja veliki ekonomski potencijal, izvor novih zapošljavanja, a entuzijazam i energija mladih pokretačka su snaga razvoja privrede i društva.
 


Opšti cilj ovog programa je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod mladih. Krajnji cilj Programa je povećanje svesti o važnosti omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge mladih preduzetnika na tržištu rada kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda.

Više fotografija dostupno je na zvaničnoj fb stranici Grada Zrenjanina
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7321/UGOVORI_OMLADINSKO_PREDUZETNISTVO_2023_00.jpg