U toku radovi na izgradnji trim staze u Karađorđevom parku za šta je Ministarstvo turizma i omladine opredelilo 20 miliona dinara

Radovi na izgradnji trim staze u Karađorđevom parku su u toku, a sprovode se na osnovu ugovora za realizaciju projekta „ Izgradnja trim staze u Karađorđevom parku u Zrenjaninu", koji je krajem juna u Ministarstvu turizma i omladine - Sektoru za turizam, potpisao gradonačelnik Simo Salapura.

 

 

Radove je danas obišao zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je rekao da rekonstrukcija tog parka, kako je i predviđeno projektom, zahteva mnogo radova.
- Izgradnja ove trim staze takođe se odvija u sklopu rekonstrukcije parka. U proteklom vremenskom periodu ovu stazu koristili su aktivni sportisti, ali i rekreativci, a od njih je stizala informacija da je potrebno urediti trim stazu. Konkurisali smo kod Ministarstva za turizam i omladinu kako bismo došli do sredstva i na konkursu dobili za to 20 miliona dinara. Ostatak sredstava izdvojio je Grad Zrenjanin i ukupna vrednost radova je 29 miliona dinara– kazao je Santovac.

 

 

Dodao je da će dužina staze iznositi 750 metara i da će ukupno biti urađeno 1.500 kvadrata.
- U ovom trenutku radi se na završnim radovima na pripremanju za asfaltiranje što očekujemo da bude urađeno već ove nedelje, naravno, ukoliko nam to vremenski uslovi omoguće, a nakon toga će na stazu biti postavljena guma kako bi ona dobila svoj puni efekat i bila na usluzi svim aktivnim sportistima i rekreativcima – pojasnio je on.

 

 

Istovremeno sa izgradnjom trim staze, radnici preduzeća „Čistoća i zelenilo“ angažovani su  na sadnji novih sadnica koja se odvija u sklopu druge faze rekonstrukcije Karađorđevog parka.
Biće zasađene 124 sadnice, od čega su 102 sadnice različitih vrsta lišćara i 22 komada četinarskog drveća.
Pre same sadnje prethodili su pripremni radovi koji su obuhvatali uklanjanje starih i bolesnih stabala i orezivanja krošnji.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7305/KARADJORDJEV_PARK_RADOVI_OBILAZAK_00.jpg