У току радови на изградњи трим стазе у Карађорђевом парку за шта је Министарство туризма и омладине определило 20 милиона динара

Радови на изградњи трим стазе у Карађорђевом парку су у току, а спроводе се на основу уговора за реализацију пројекта „ Изградња трим стазе у Карађорђевом парку у Зрењанину", који је крајем јуна у Министарству туризма и омладине - Сектору за туризам, потписао градоначелник Симо Салапура.

 

 

Радове је данас обишао заменик градоначелника Саша Сантовац који је рекао да реконструкција тог парка, како је и предвиђено пројектом, захтева много радова.
- Изградња ове трим стазе такође се одвија у склопу реконструкције парка. У протеклом временском периоду ову стазу користили су активни спортисти, али и рекреативци, а од њих је стизала информација да је потребно уредити трим стазу. Конкурисали смо код Министарства за туризам и омладину како бисмо дошли до средства и на конкурсу добили за то 20 милиона динара. Остатак средстава издвојио је Град Зрењанин и укупна вредност радова је 29 милиона динара– казао је Сантовац.

 

 

Додао је да ће дужина стазе износити 750 метара и да ће укупно бити урађено 1.500 квадрата.
- У овом тренутку ради се на завршним радовима на припремању за асфалтирање што очекујемо да буде урађено већ ове недеље, наравно, уколико нам то временски услови омогуће, а након тога ће на стазу бити постављена гума како би она добила свој пуни ефекат и била на услузи свим активним спортистима и рекреативцима – појаснио је он.

 

 

Истовремено са изградњом трим стазе, радници предузећа „Чистоћа и зеленило“ ангажовани су  на садњи нових садница која се одвија у склопу друге фазе реконструкције Карађорђевог парка.
Биће засађене 124 саднице, од чега су 102 саднице различитих врста лишћара и 22 комада четинарског дрвећа.
Пре саме садње претходили су припремни радови који су обухватали уклањање старих и болесних стабала и орезивања крошњи.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7305/KARADJORDJEV_PARK_RADOVI_OBILAZAK_00.jpg