Gradonačelnik raspisao Konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima Grada Zrenjanina za školsku 2023/2024. godinu

Na osnovu Statuta grada Zrenjanin, Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2024. godinu i Pravilnika o učeničkim i studentskim stipendijama grada Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura raspisao je Konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima Grada Zrenjanina za školsku 2023/2024. godinu.

Grad Zrenjanin dodeljuje stipendije učenicima srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave i studentima visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija ili autonomna pokrajina, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina. 

Konkurs je otvoren do 29. februara 2024. godine. 

Pravo na učeničku/studentsku stipendiju po odredbama Pravilnika ima učenik/student koji nije ostvario pravo na učeničku/studentsku stipendiju na osnovu konkursa koje raspisuje i sprovodi Ministarstvo prosvete Republike Srbije i koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.

Visina mesečne stipendije koja se dodeljuje učenicima srednjih škola iznosi 8.100,00 dinara, a visina mesečne stipendije koja se dodeljuje studentima iznosi 13.000,00 dinara i isplaćuju se u 10 (deset) rata, dok će dinamika isplate biti u skladu sa raspoloživim sredstvima u budžetu.

Postupak sprovođenja Konkursa obavlja Komisija za dodelu finansijske podrške učenicima srednjih škola i studentima sa teritorije grada Zrenjanina, a prijave na Konkurs sa potrebnom dokumentacijom se predaju na pisarnici Gradske uprave grada Zrenjanina (kancelarija br. 53) ili se poštom dostavljaju na adresu:

Grad Zrenjanin
Odeljenje za društvene delatnosti
- Konkurs za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima sa teritorije grada Zrenjanina -
Trg slobode br. 10
Zrenjanin 

Dodatne informacije u vezi Konkursa mogu se dobiti svakog radnog dana u Odeljenju društvenih delatnosti Gradske uprave grada Zrenjanina, kancelarija br. 10, ili putem telefona 315 0183.
 
 

TEKST KONKURSA dostupan je u delu konkursi i oglasi

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7356/large_Grb_Indeks_300.jpg