Kompanija NIS donirala kombi vozilo za distribuciju hrane Predškolskoj ustanovi vredno više od četiri miliona dinara

Kompanija NIS donirala je kombi vozilo za distribuciju hrane Predškolskoj ustanovi,  a svečana dodela organizovana je u vrtiću „Crvenkapa” u naselju Bagljaš u prisustvu Vadima Smirnova, zamenika generalnog direktora kompanije NIS, gradonačelnika Sime Salapure i Željka Cvijanovića, direktora Predškolske ustanove Zrenjanin.

 

 

Vrednost doniranog vozila je više od četiri miliona dinara, a deo sredstava su, osim kompanije, obezbedili i zaposleni NIS-a učešćem u humanitarnoj akciji organizovanoj povodom obeležavanja Dana kompanije.

 

 

Vadim Smirnov ukazao je da će donacija kombi vozila doprineti da sveži obroci iz centralne kuhinje stignu na vreme u 20 obdaništa i do više od 2.600 mališana.
- To će deci obezbediti redovan obrok i dobar početak dana – rekao je on i dodao da je grad Zrenjanin važan za kompaniju NIS budući da je prva proizvodnja realizovana u našem gradu.
- Imamo ovde dosta naših kolega čija deca idu u vrtiće i svi smo jedna velika porodica. Danas sam imao razgovor sa gradonačelnikom Salapurom o novim projektima u Zrenjaninu. Kompanija će uskoro objaviti nove tendere i osluškujući javnost dogovoreno je da nam i ove godine u fokusu budu deca, a mi ćemo odlučiti hoće li to biti obrazovanje ili zdravstvo i o tome ćemo uskoro obavestiti javnost. Nadamo se dobroj saradnji sa Gradom Zrenjaninom i mnogo zajedničkih projekata kojima ćemo unaprediti životni standard građana – rekao je Smirnov.   

 


Gradonačelnik Salapura ukazao je da se partnerstvo Grada Zrenjanina sa kompanijom NIS ne ogleda samo u petnaest godina kroz kampanju „Zajednici zajedno“ i uloženih 280 miliona dinara, već da je reč o partnerstvu punih šezdeset godina od kada je NIS poslovao na teritoriji našeg grada.
- Želim da se zahvalim i kompaniji NIS i radnicima na ovoj značajnoj donaciji  za našu Predškolsku ustanovu, za unapređenje i olakšanje funkcionisanja predškolske, a ono što nas u ovoj godini očekuje jeste gradnja novog jaslenog vrtića koji će unaprediti uslove boravka naših najmlađih sugrađana – rekao je gradonačelnik. 

 

 

Direktor Cvijanović je ocenio da je kompanija NIS jedan od najvećih socijalnih investitora u Srbiji i da to dokazuje i današnja donacija vozila za transport hrane.
- To je samo deo kompanijske uloge kao donatora svih projekata koji su vezani sa mladima i decom. Predškolska ustanova se ovom prilikom zahvaljuje i radnicima NIS-a koji su svojom akcijom skupili deset odsto od ukupne vrednosti ovog vozila – rekao je Cvijanović zahvalivši u svoje i ime dece.  

 

 

O saradnji grada Zrenjanina i NIS-a:
- Kompanija NIS je od 2009. godine kroz svoje društveno odgovorne projekte u grad Zrenjanin uložila više od 280 miliona dinara
- Kompanija NIS i grad Zrenjanin su partneri i u okviru najvećeg korporativnog  društveno odgovornog programa kompanije NIS „Zajednici zajedno“ od samog njegovog početka 2009. godine 
- U okviru ovog programa kompanija NIS je u Gradu Zrenjaninu podržala ukupno 171 projekat u čiju realizaciju je uloženo više od 186 miliona dinara 
- Za projekte namenjene unapređenju nastavnog procesa i rada obrazovnih i naučno-istraživačkih ustanova u okviru programa „Zajednici zajedno“ u 2023. godini je za grad Zrenjanin izdvojeno 16 miliona dinara.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7352/DONACIJA_NIS_VOZILO_PREDSKOLSKA_00.jpg