Компанија НИС донирала комби возило за дистрибуцију хране Предшколској установи вредно више од четири милиона динара

Компанија НИС донирала је комби возило за дистрибуцију хране Предшколској установи,  a свечана додела организована је у вртићу „Црвенкапа” у насељу Багљаш у присуству Вадима Смирнова, заменика генералног директора компаније НИС, градоначелника Симе Салапуре и Жељка Цвијановића, директора Предшколске установе Зрењанин.

 

 

Вредност донираног возила је више од четири милиона динара, а део средстава су, осим компаније, обезбедили и запослени НИС-а учешћем у хуманитарној акцији организованој поводом обележавања Дана компаније.

 

 

Вадим Смирнов указао је да ће донација комби возила допринети да свежи оброци из централне кухиње стигну на време у 20 обданишта и до више од 2.600 малишана.
- То ће деци обезбедити редован оброк и добар почетак дана – рекао је он и додао да је град Зрењанин важан за компанију НИС будући да је прва производња реализована у нашем граду.
- Имамо овде доста наших колега чија деца иду у вртиће и сви смо једна велика породица. Данас сам имао разговор са градоначелником Салапуром о новим пројектима у Зрењанину. Компанија ће ускоро објавити нове тендере и ослушкујући јавност договорено је да нам и ове године у фокусу буду деца, а ми ћемо одлучити хоће ли то бити образовање или здравство и о томе ћемо ускоро обавестити јавност. Надамо се доброј сарадњи са Градом Зрењанином и много заједничких пројеката којима ћемо унапредити животни стандард грађана – рекао је Смирнов.   

 


Градоначелник Салапура указао је да се партнерство Града Зрењанина са компанијом НИС не огледа само у петнаест година кроз кампању „Заједници заједно“ и уложених 280 милиона динара, већ да је реч о партнерству пуних шездесет година од када је НИС пословао на територији нашег града.
- Желим да се захвалим и компанији НИС и радницима на овој значајној донацији  за нашу Предшколску установу, за унапређење и олакшање функционисања предшколске, а оно што нас у овој години очекује јесте градња новог јасленог вртића који ће унапредити услове боравка наших најмлађих суграђана – рекао је градоначелник. 

 

 

Директор Цвијановић је оценио да је компанија НИС један од највећих социјалних инвеститора у Србији и да то доказује и данашња донација возила за транспорт хране.
- То је само део компанијске улоге као донатора свих пројеката који су везани са младима и децом. Предшколска установа се овом приликом захваљује и радницима НИС-а који су својом акцијом скупили десет одсто од укупне вредности овог возила – рекао је Цвијановић захваливши у своје и име деце.  

 

 

О сарадњи града Зрењанина и НИС-а:
- Компанија НИС је од 2009. године кроз своје друштвено одговорне пројекте у град Зрењанин уложила више од 280 милиона динара
- Компанија НИС и град Зрењанин су партнери и у оквиру највећег корпоративног  друштвено одговорног програма компаније НИС „Заједници заједно“ од самог његовог почетка 2009. године 
- У оквиру овог програма компанија НИС је у Граду Зрењанину подржала укупно 171 пројекат у чију реализацију је уложено више од 186 милиона динара 
- За пројекте намењене унапређењу наставног процеса и рада образовних и научно-истраживачких установа у оквиру програма „Заједници заједно“ у 2023. години је за град Зрењанин издвојено 16 милиона динара.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7352/DONACIJA_NIS_VOZILO_PREDSKOLSKA_00.jpg