Novo evropsko zlato i rekord za Ivanu Španović - čestitka gradskih čelnika

Najbolja balkanska atletičarka Ivana Španović je sinoć fantastičnom serijom u beogradskoj “Areni” stigla do evropskog zlata, a brojnim čestitkama Ivani za novo najsjajnije odličje i nacionalni rekord u skoku udalj pridružili su se i čelnici grada Zrenjanina, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović.
 
“Brojni tvoji Zrenjaninci bili su sa tobom i na tribinama u “Areni” i pred malim ekranima u tvom rodnom gradu i radovali se novom sjajnom rezultatu koji ovoga puta ima poseban sportski i emotivni značaj, jer si evropska šampionka postala u Beogradu. Upućujemo ti najsrdačnije čestitke za osvojeno zlato, fantastičnu seriju u finalu takmičenja i novi nacionalni rekord”, poručili su Ivani Španović Janjić i Mitrović.
 
 
Skok Ivane Španović od 7,24 m, posebnim okom kamere Predraga Vučkovića
 
Ivana Španović je na evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu najdužim skokom od 7,24 metara osvojila zlatnu medalju, ispred Loren Judžin iz Velike Britanije (6.97), i Klaudije Salman-Ratiz iz Nemačke, koja je preskočila 6.94 metara. Ivana je već u drugoj seriji preskočila 7,16 metara, što je bio njen novi lični i nacionalni rekord Srbije, da bi potom u trećoj seriji ostvarila 7,24 metara, treći najbolji rezultat na svetu u dvorani svih vremena. Izuzetnoj seriji dodala je i skok u četvrtom pokušaju, od 7,17 metara, čime je naša šampionka sinoć ostvarila čak tri bolja skoka od drugoplasirane takmičarke!