Potpisan Sporazum o saradnji između Grada Zrenjanina i Direkcije za mere i dragocene metale

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Direkcije za mere i dragocene metale Republike Srbije  Čedomir Belić, potpisali su danas u Gradskoj kući u Zrenjaninu Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, u okviru kog će Direkcija ustupiti Gradu Zrenjaninu na korišćenje deo svojih poslovnih prostorija u Jevrejskoj ulici u Zrenjaninu.
 
 
Tim sporazumom, osim uspostavljanja poslovno-tehničke saradnje, stvaraju se i povoljniji uslovi za unapređivanje poslovanja, i inteziviraju se međusobni odnosi Grada Zrenjanina i Direkcije za mere i dragocene metale, koja resorno pripada Ministarstvu privrede Republike Srbije.
 
 
Nakon potpisivanja sporazuma, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je rekao:
" U 2017. godini očekuje nas reorganizacija Gradske uprave, sa ciljem da se još više približimo našim sugrađanima i kako bi im naše službe bile još pristupačnije. Korišćenjem prostorija Ministarstva privrede izmestićemo neke od službi koje su sada u Gradskoj kući, bilo da je reč o službama lokalne samouprave ili republičkih organa. Želim da izrazim zadovoljstvo i uputim zahvalnost Ministarstvu privrede koje je na ovakav način izašlo u susret Gradu Zrenjaninu."
 
 
"Direkcija za mere i dragocene metale vrši nadzor  nad merilima u upotrebi, a jedna od kontrolnih mera nalazi se u Zrenjaninu. Objekat je izgrađen 2002. godine, kada su kapaciteti bili mnogo veći od sadašnjih, i shodno tome, želimo da ustupimo Gradu Zrenjaninu prostorije koje će sigurno koristiti određene službe", objasnio je Čedomir Belić.
 
 
Zgrada raspolaže korisnom površinom od 500 kvadratnih metara, a Gradu Zrenjaninu biće ustupljeno 400 kvadrata. Objekat u Jevrejskoj ulici potom su i obišli gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima, načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević i direktor Direkcije za mere i dragocene metale Čedomir Belić.