Potpisan ugovor u Novom Sadu - 10,6 miliona dinara pokrajinskih sredstava za unapređenje saobraćajne infrastrukture u zoni “Jugoistok”

Grad Zrenjanin dobio je 10.621.872,00 dinara na osnovu javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu za dodelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave sa područja APV za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona u 2022. godini. Ugovori su danas dodeljeni u Novom Sadu, a u ime Grada Zrenjanina i gradonačelnika, potpis na ugovor stavio je zamenik Saša Santovac
 
Namena sredstava opredeljenih za Grad Zrenjanin jeste stvaranje povoljnijeg ambijenta za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, izgradnja javne infrastrukture u industrijskoj zoni “Jugoistok”, kao i funkcionalno povezivanje i integrisanje industrijske zone sa okruženjem, kroz dva priključka internih saobraćajnica na glavni put. 
 
 
 
 
Santovcu je ugovor uručen od strane predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, u prisustvu pokrajinskog sekretara Aleksandra Sofića, i tom prilikom zamenik je istakao da dodela ovih sredstava predstavlja još jedan vid podsticaja pokrajinske administracije razvoju i opremanju zrenjaninske industrijske zone “Jugoistok”. 
- Grad Zrenjanin zahvaljuje se Pokrajinskoj vladi koja nastavlja, zajedno s lokalnom samoupravom, da ulaže sredstva u unapređenje industrijskih zona na teritoriji Grada Zrenjanina. Investicija koja nas očekuje u narednoj godini i koja će se realizovati, između ostalog, i ovim sredstvima, tiče se izgradnje priključnih saobraćajnica u zoni “Jugoistok”. ka glavnim saobraćajnim pravcima. Grad Zrenjanin nastavlja s ulaganjem u infrastrukturu industrijskih zona. Zonu “Jugoistok” praktično smo podelili na četiri dela - podzone, dva su opremljena a za još dva taj posao predstoji. Očekujemo u tome dalju podršku i Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, s jasnim ciljem razvoja grada, privlačenja novih investitora i otvaranja novih radnih mesta za naše sugrađane - rekao je Santovac.
 
 
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da su danas uručeni ugovori, za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava, vredni 310 miliona dinara. Reč je o radovima na izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda.
- U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone širom Pokrajine i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investitore. Radili smo timski, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, i danas – od 165.000 nezaposlenih, koliko ih je bilo pre šest godina – imamo 89.000 nezaposlenih u Vojvodini. Ovim sredstvima omogućavamo nova investiranja u industrijsko-poslovnim zonama, što će značiti i nova radna mesta. Postojeće fabrike u zonama, poput one u Somboru proširiće svoje kapacitete i otvoriti 300 novih radnih mesta. U zoni u Kuli biće 100 novih radnih mesta u dve kompanije, u Srbobranu 50, dok se u Zrenjaninu i Kikindi nastavlja izgradnja infrastrukture, a u Titelu počinje izgradnja nove industrijske zone - kazao je Mirović na današnjoj svečanosti u Pokrajinskoj vladi. 
 
Nakon potpisivanja ugovora, on je održao i radni sastanak s predstavnicima lokalnih samouprava Zrenjanina, Sombora, Kikinde, Kule, Srbobrana i Titela. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6842/Ugovor_16-12-2022_0.jpg