Потписан уговор у Новом Саду - 10,6 милиона динара покрајинских средстава за унапређење саобраћајне инфраструктуре у зони “Југоисток”

Град Зрењанин добио је 10.621.872,00 динара на основу јавног конкурса Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу за доделу бесповратних средстава јединицама локалне самоуправе са подручја АПВ за суфинансирање инфраструктурног опремања индустријско-пословних зона у 2022. години. Уговори су данас додељени у Новом Саду, а у име Града Зрењанина и градоначелника, потпис на уговор ставио је заменик Саша Сантовац
 
Намена средстава опредељених за Град Зрењанин јесте стварање повољнијег амбијента за привлачење инвестиција и отварање нових радних места, изградња јавне инфраструктуре у индустријској зони “Југоисток”, као и функционално повезивање и интегрисање индустријске зоне са окружењем, кроз два прикључка интерних саобраћајница на главни пут. 
 
 
 
 
Сантовцу је уговор уручен од стране председника Покрајинске владе Игора Мировића, у присуству покрајинског секретара Александра Софића, и том приликом заменик је истакао да додела ових средстава представља још један вид подстицаја покрајинске администрације развоју и опремању зрењанинске индустријске зоне “Југоисток”. 
- Град Зрењанин захваљује се Покрајинској влади која наставља, заједно с локалном самоуправом, да улаже средства у унапређење индустријских зона на територији Града Зрењанина. Инвестиција која нас очекује у наредној години и која ће се реализовати, између осталог, и овим средствима, тиче се изградње прикључних саобраћајница у зони “Југоисток”. ка главним саобраћајним правцима. Град Зрењанин наставља с улагањем у инфраструктуру индустријских зона. Зону “Југоисток” практично смо поделили на четири дела - подзоне, два су опремљена а за још два тај посао предстоји. Очекујемо у томе даљу подршку и Покрајинске владе и Владе Републике Србије, с јасним циљем развоја града, привлачења нових инвеститора и отварања нових радних места за наше суграђане - рекао је Сантовац.
 
 
 
 
Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да су данас уручени уговори, за доделу бесповратних средстава за шест локалних самоуправа, вредни 310 милиона динара. Реч је о радовима на изградњи, доградњи, реконструкцији и санацији у областима саобраћајне, комуналне, електроенергетске, топлотне и телекомуникационе инфраструктуре, као и управљања индустријским отпадом и третманом отпадних вода.
- У протеклим годинама развијали смо индустријске зоне широм Покрајине и данас можемо да кажемо да свака локална самоуправа има потенцијал да привуче домаће и стране инвеститоре. Радили смо тимски, заједно са председником Републике Александром Вучићем и Владом Србије, и данас – од 165.000 незапослених, колико их је било пре шест година – имамо 89.000 незапослених у Војводини. Овим средствима омогућавамо нова инвестирања у индустријско-пословним зонама, што ће значити и нова радна места. Постојеће фабрике у зонама, попут оне у Сомбору прошириће своје капацитете и отворити 300 нових радних места. У зони у Кули биће 100 нових радних места у две компаније, у Србобрану 50, док се у Зрењанину и Кикинди наставља изградња инфраструктуре, а у Тителу почиње изградња нове индустријске зоне - казао је Мировић на данашњој свечаности у Покрајинској влади. 
 
Након потписивања уговора, он је одржао и радни састанак с представницима локалних самоуправа Зрењанина, Сомбора, Кикинде, Куле, Србобрана и Титела. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6842/Ugovor_16-12-2022_0.jpg