Održana sednica Gradskog veća – usvojene tačke koje se odnose na izveštaje o radu za prošlu i prve izmene poslovanja za 2023. godinu

Sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, održana je danas u Velikoj Sali Gradske kuće, a na dnevnom redu bilo je blizu trideset tačaka.

 

 

Većina njih odnosila se na izveštaje o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća za prošlu kalendarsku godinu i prvim izmenama i dopunama programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu.

Na današnjoj sednici utvrđen je i predlog odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine grada Zrenjanina – Kovačević Marka.

 

 

Po okončanju sednice zamenik Santovac je rekao da su izmene programa poslovanja usmerene na aktivnosti koje doprinose tome da javna preduzeća budu bolje opremljena i da se ulaže u nove investicije.

 

 

- To je najočiglednije u slučaju JKP „Vodovod i kanalizacija“, gde su ulaganja u izgradnju nove vodovodne mreže i bušenju bunara kako bi se obezbedili uslovi da fabrika vode dobija dovoljan kapacitet vode, a sve to za posledicu treba da ima poboljšanje usluga koje to preduzeće pruža građanima. Takođe, značajno sa ove sednice jeste da se vodi računa i o ustanovama kulture u našem gradu kojima se izlazi u susret i omogućava njihovo bolje poslovanje, ali i uvažavanje određenih zahteva koje su imale u proteklom vremenskom periodu – rekao je zamenik Santovac. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7049/GRADSKO_VECE_15_06_2023_00.jpg