Одржана седница Градског већа – усвојене тачке које се односе на извештаје о раду за прошлу и прве измене пословања за 2023. годину

Седница Градског већа, којом је председавао заменик градоначелника Саша Сантовац, одржана је данас у Великој Сали Градске куће, а на дневном реду било је близу тридесет тачака.

 

 

Већина њих односила се на извештаје о реализацији програма пословања јавних предузећа за прошлу календарску годину и првим изменама и допунама програма пословања јавних предузећа и установа за 2023. годину.

На данашњој седници утврђен је и предлог одлуке о потврђивању мандата одборника Скупштине града Зрењанина – Ковачевић Марка.

 

 

По окончању седнице заменик Сантовац је рекао да су измене програма пословања усмерене на активности које доприносе томе да јавна предузећа буду боље опремљена и да се улаже у нове инвестиције.

 

 

- То је најочигледније у случају ЈКП „Водовод и канализација“, где су улагања у изградњу нове водоводне мреже и бушењу бунара како би се обезбедили услови да фабрика воде добија довољан капацитет воде, а све то за последицу треба да има побољшање услуга које то предузеће пружа грађанима. Такође, значајно са ове седнице јесте да се води рачуна и о установама културе у нашем граду којима се излази у сусрет и омогућава њихово боље пословање, али и уважавање одређених захтева које су имале у протеклом временском периоду – рекао је заменик Сантовац. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7049/GRADSKO_VECE_15_06_2023_00.jpg